Η γούνα στο νεανικό κοινό της 83ης ΔΕΘ

κατηγορία : Γούνα/Ελλάδα/Τοπικά Νέα από

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη συμμετοχή νέας σχεδιάστριας στο 4o  Thessaloniki Fashion Project με ενδύματα από γούνα.

Σε μια εποχή που η γούνα βάλλεται από παντού από τα ονομαζόμενα οικολογικά κινήματα και οι νέοι όλο και περισσότερο την απορρίπτουν  στο πλαίσιο υιοθέτησης μιας ‘φιλοζωικής στάσης και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένης συνείδησης, η νέα σχεδιάστρια Χριστίνα Μέτσου παρουσίασε τις συλλογές της για το φθινόπωρο / χειμώνα 18/19 στο νεανικό κοινό της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου.

Ρωτήσαμε τη νέα σχεδιάστρια για την πρωτοβουλία της αυτήν και η απάντηση της μας ευχαρίστησε αλλά την ίδια στιγμή τουλάχιστον μας προβλημάτισε.

Έχοντας παρακολουθήσει το ειδικό μάθημα για τη γούνα στο ΤΕΙ του Κιλκίς – τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης και έχοντας διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς για τη γούνα (Remix, Νέοι Έλληνες Σχεδιαστές της Fur Excellence in Athens, Kopenhagen Fur κ.α.)  ήταν φυσικό επόμενο να θελήσει να δημιουργήσει την πρώτη της κολεξιόν χρησιμοποιώντας τη γούνα ως βασικό υλικό.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ήταν στην εύρεση χορηγών για την υλοποίηση της συλλογής της καθώς η πρώτη ύλη είναι ακριβή ενώ η τεχνογνωσία για την κατασκευή των ενδυμάτων της δυσεύρετη.   «Οι προσπάθειες μου για κάποια χορηγία από κάποιον φορέα σε επίπεδο πρώτης ύλης, κατασκευής ή χρηματοδότησης της συμμετοχής μου στην έκθεση έπεσαν στο κενό.  Ευτυχώς ο κ. Ηλίας Ρέββας, μοντελίστ-πατρονίστ και εξειδικευμένος τεχνίτης γούνας, άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες απέναντι στους νέους σχεδιαστές, τον οποίο είχα γνωρίσει στη διάρκεια των διαγωνισμών και των workshops της Fur Excellence in Athens, δέχτηκε να αναλάβει την υλοποίηση όλης της κολεξιόν μου».

Το αποτέλεσμα, από ότι φαίνεται, ήταν άψογο και αν μη τι άλλο, ελπιδοφόρο για τον κλάδο.