Η Γιορτή του Προφήτη Ηλία προστάτη των Γουνοποιών (ρεπορτάζ + φωτογραφίες)

Τον Προστάτη τους  Προφήτη Ηλία,  γιόρτασαν σήμερα οι  γουνοποιοί της Καστοριάς.

Την παραμονή της  γιορτής, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών μας αρχών και φορέων, του Προέδρου και μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, «Ο Προφήτης Ηλίας και πλήθους πιστών,  τελέστηκε στον Φερώνυμο Ναό στο Τσαρδάκι,  μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας. Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ναού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ι. Εικόνας του Αγίου, Αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε  στον βίο και  στη  διδασκαλία του Αγίου.

Την επομένη, γιορτή του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε στον Φερώνυμο Ι. Ναό, παρουσία πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών, φορέων της γούνας και πλήθους κόσμου,  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία,  Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού δεξίωση, που παρέθεσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας».

Και ο φετινός εορτασμός έγινε υπό τη σκιά της κρίσης που ζεί η χώρα μας αλλά και την μεγάλη σε διάρκεια κρίση  που  διανύει ο κλάδος της γούνας.

Σημείωση «ΦΩΝΗΣ»: Ενα μεγάλο ΕΥΓΕ, αξίζει στην ερανική επιτροπή του Ι. Ναού, για την λάμψη που εξέπεμπε από καθαριότητα και περιποίηση ο Ναός  του Προφήτη Ηλία αλλά και ο αύλειος χώρος του, πράγμα που δίνει όλα τα εχέγγυα Σεβασμιώτατε, αυτός ο περικαλλής Ναός, που αποτελεί κόσμημα για όλη την πόλη, να λειτουργεί κάθε Κυριακή, που είναι και επιθυμία πάρα πολλών πιστών και όχι ν’ ανοίγει, μόνο για γάμους και για βαπτίσεις.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ο Βίος του Προφήτη Ηλία

Επόμενο Άρθρο

Διακοπή υδροδότησης στην Καστοριά στην υψηλή ζώνη

Τελευταία από Τοπικά Νέα