Η γιορτή του Προστάτη των γουνοποιών Προφήτη Ηλία (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Τον Προστάτη τους Προφήτη Ηλία πανηγυρίζουν σήμερα οι γουνοποιοί μας.

Χθές το απόγευμα, παρουσία του προέδρου Γιάνη Κορεντσίδη και μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, «Ο Προφήτης Ηλίας», του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτ. Αδαμόπουλου, άλλων επισήμων και πλήθους πιστών, τελέστηκε στον Φερώνυμο ,Ναό στο Τσαρδάκι, μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια, στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ι. Εικόνας του Προφήτη, Αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στα χαρίσματα του Αγίου.

Σήμερα, γιορτή του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε στον Φερώνυμο Ι. Ναό, παρουσία του προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Ιωάν. Κορεντσίδη, των βουλευτών του Νομού μας Ολυμπίας Τελιγιορίδου & Μαρίας Αντωνίου, του Δημάρχου Καστοριάς Αν. Αγγελή, του Γενικού Περιφ. Αστ/κού Δ/ντή Δυτ. Μακεδονίας Αθ. Μαντζούκα, λοιπών πολιτικοστρατιωτικών αρχών, φορέων της γούνας και πλήθους κόσμου, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, παρέθεσε δεξίωση, ενώ σε δήλωσή του πρός τα τοπικά ΜΜΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι πρέπει να αντλούμε δύναμη απο τον Προφήτη Ηλία, ώστε να ανταπεξέλθουμε όλοι μας αλλά και ο κλάδος της γούνας στις μεγάλες δυσκολίες της εποχής.

Στο σημείο αυτό, να συγχαρούμε για άλλη μιά φορά, την ερανική επιτροπή του Ι. Ναού, για την λάμψη  που εξέπεμπε από καθαριότητα και περιποίηση ο Ναός του Προφήτη Ηλία αλλά και ο αύλειος χώρος του.

Κλείνοντας να σημειώσουμε, ότι το βράδυ, ο Σύλ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, πραγματοποιεί στην πλατεία της Ομόνοιας, μουσική εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τον Προφήτη Ηλία.

Στέργιος Γ. Ιατρού