Η ανύπαρκτη ράμπα πεζοδρομίου στην διάβαση πεζών μεταξύ των οδών Κολοκοτρώνη & Αλ. Κομνηνού!

/

Ενώ εδώ και πολύ καιρό, έχει γίνει νέα διαγράμμιση διάβασης πεζών, από τον πεζόδρομο της παρόδου Κολοκοτρώνη (Δημάρχου Β. Νικήδη), όπου υπάρχει ράμπα διάβασης για τις ευάλωτες ομάδες  των συνανθρώπων μας (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένοι, παιδιά, γονείς με παιδιά σε καρότσια ή χωρίς καρότσια, άτομα με πρόσκαιρη κινητική δυσκολία), δυστυχώς στο απέναντι πεζοδρόμιο που καταλήγει η διαγράμμιση διάβασης πεζών – η οποία πολλές φορές καταλαμβάνεται από παράνομα σταθμευμένα οχήματα – επί της οδού Αλ. Κομνηνού, δεν υπάρχει ανάλογη ράμπα.

Στην Απόφαση όμως του Υπ. Περιβ. Ενεργ. & Κλ. Αλλ. 52907/28.12.2009 {ΦΕΚ 2621/31.12.2009 τεύχος Β} – Άρθρο 4 μεταξύ των άλλων, αναφέρεται ότι: «Στις περιπτώσεις διαβάσεων οι ράμπες των πεζοδρομίων κατασκευάζονται πάντα η μία απέναντι στην άλλη». Στην προκειμένη όμως περίπτωση, δεν συμβαίνει αυτό.

Θα πρέπει  λοιπόν ο Δήμος μας άμεσα να φροντίσει για την κατασκευή ράμπας στο σημείο αυτό, ώστε και να διευκολύνονται οι ευάλωτες ομάδες αλλά και να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα σε συνάνθρωπό μας.

Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Ένταξη Πράξεων στο Υπομέτρο 19.2 «Ιδιωτικές Παρεμβάσεις» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER της Ο.Τ.Δ. «Αναπτυξιακή Καστοριάς Α.Ε. Ο.Τ.Α.»

Επόμενο Άρθρο

Μηνιαίες ενοικιάσεις δωματίων & studio στο “Hotel Katerina” στη Νότια Παραλία Καστοριάς

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης