Όπως αναμενόταν, η κυρία Σακελλαροπούλου πήρε τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Καταψήφισαν δηλώνοντας «παρών» οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ25.

Η διαδικασία άρχισε γύρω στις 10:45, αφού πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία στο σώμα.

Από τη διαδικασία απουσιάσαν οι βουλευτές Σαμαράς, Συρμαλένιος. Αλεξιάδης, Ζουράρις και Μεϊκόπουλος και έστειλαν επιστολές. 

Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Τον Οκτώβριο του 2018, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, στα 91 χρόνια της λειτουργίας του. Έναν χρόνο και τρεις μήνες αργότερα,είναι πλέον η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει στο έκτακτο διάγγελμά του.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1956 και είναι σήμερα 64 ετών.

Κατάγεται από τη Σταυρούπολη Ξάνθης. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Paris II.

Έγινε Εισηγήτρια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προήχθη διαδοχικά σε Πάρεδρο το 1988 και σε Σύμβουλο το 2000. Τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 τοποθετήθηκε ομόφωνα στη θέση της Προέδρου του ΣτΕ.

Έχει ακόμα διατελέσει γενική γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.

Πηγή: reader.gr