Η έλλειψη ευαισθησίας και πολιτισμού σε όλο της το μεγαλείο! (φωτογραφίες)

Δυστυχώς η απαράδεκτη και αποκρουστική εικόνα, στο κιόσκι, πρός τον Αη-Θανάση, από τον Προφήτη Ηλία, με την υπέροχη πανοραμική θέα πρός τη βόρεια πλευρά της λίμνης και το Βίτσι, δεν λέει να εκλείψει.

Ο χώρος στο συγκεκριμένο σημείο, έχει μετατραπεί για άλλη μιά φορά σε σκουπιδότοπο, με λογής – λογής διασκορπισμένα απορρίμματα και με ότι αυτό συνεπάγεται, πέρα απο την αντιαισθητική εικόνα, για τη δημόσια υγεία αλλά και τη δημιουργία κινδύνου για πρόκληση πυρκαγιάς.

Στον χώρο βέβαια, υπάρχει ένα καλάθι απορριμμάτων αλλά χωρίς σακούλα αλλά και ένα βαρέλι σκουπιδιών, το οποίο συνέχεια είναι γεμάτο και δεν ξέρουμε κάθε πότε και από ποιούς, αδειάζεται. Και στο βάθος, κάτω από το κιόσκι, πεταμένο ανάμεσα σε φυλλώματα και αγκαθιές, ένα πανό. Το απότομο και βραχώδες με αγκάθια σημείο, δεν μας επέτρεψε να πλησιάσουμε το πανό, για να το φωτογραφίσουμε από κοντά. Παράλληλα και το τελείωμα του στηθαίου, έχει βγεί από τη βάση του.

Όλα αυτά, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες μας, συνθέτουν μιά εικόνα ντροπής, η οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί δεν αξίζει στο περιβάλλον τέτοια αντιμετώπιση.

Είχαμε γράψει σε παλαιότερο σχόλιό μας για το εν λόγω θέμα, ότι ίσως η τοποθέτηση πινακίδας στον χώρο, με κάποιο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, ευαισθητοποιήσει (!), όλους αυτούς που προβαίνουν σ’ αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, ενώ κατά τη γνώμη μας, θα βοηθούσε επι πλέον στην εξάλειψη αυτής της αποκρουστικής όσο και απαράδεκτης εικόνας, το «κλείσιμο» της εισόδου, στο κιόσκι, για τα αυτοκίνητα, με την τοποθέτηση χαμηλών, καλαίσθητων σταθερών κολόνων.

Ο λόγος στους αρμόδιους, οι οποίοι θα πρέπει επιτέλους να ενεργήσουν για την προστασία αλλά και την ανάδειξη του σημείου αυτού, στο βουνό.

Μέχρι τότε όμως, ας φροντίσουν να καθαριστεί για άλλη μιά φορά ο χώρος, ώστε να εξαληφθεί αυτή η ασχήμια αλλά και ο όποιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

fonikastorias.gr Στέργιος Γ. Ιατρού

Προηγούμενο Άρθρο

Προνόμια στους εμβολιασμένους: Αυτά τα bonus εξετάζει η κυβέρνηση

Επόμενο Άρθρο

Τελευταίο Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι αλλάζει από Δευτέρα

Τελευταία από Στο ρυθμό της Πόλης