Ημερίδα του Συλλόγου «Μαζί σου» για το «Δικαίωμα στη γονιμότητα» (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα/Υγεία από

 

«Η επιστήμη έχει εξελιχθεί και όχι μόνο προσφέρει πολύ καλύτερα ποσοστά επιβίωσης και αποθεραπείας σε σχέση με το παρελθόν σε γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, αλλά   τις δίνει και τη δυνατότητα να συντηρήσουν τη γονιμότητά της και να διεκδικήσουν μέσα από την επιστήμη, και μία ζωή με υγείας με όλα τα όνειρα μέσα σ’ αυτή και το όνειρο της μητρότητας».

Αυτό τονίστηκε στην ημερίδα με θέμα: «Δικαίωμα στη γονιμότητα», που διοργάνωσε σήμερα σε αίθουσα του ξενοδοχείου « Esperos Palace», ο Σύλλογος Γονέων – Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου» σε συνεργασία με τη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Embryolab».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς, έγινε αναφορά στους τρόπους με τους οποίους η επιστήμη προστατεύει το δικαίωμα της μητρότητας για τις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, από τη συντήρηση της γονιμότητάς τους και την επίτευξη της εγκυμοσύνης, την κύηση και έως τον θηλασμό.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου» Στέλλα Ζυμπίδου η οποία απένειμε τιμητική πλακέτα στον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ Χριστόφορο Κοσμίδη για τη συνεισφορά του στον Σύλλογο.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καστοριάς Λάζαρος Παπαδόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων Αυτών «Μαζί σου» Στέλλα Ζυμπίδου και ο γενικός διευθυντής της   Embryolab, Δημήτρης Νικολαϊδης.

Ομιλητές ήταν : η κλινική εμβρυολόγος – διευθύντρια εργαστηρίων της Embryolab Αλεξία Χατζηπαρασίδου, η ογκολόγος – παθολόγος Σοφία Μπάκα και ο γυναικολόγος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής Embryolab, Μιχάλης Κυριακίδης.

Σ.Ι – Ε.Ψ