Ημερίδα της Εταιρείας Προστασίας με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι. Αυτό ήταν το μήνυμα της ημερίδας που διοργάνωσε η Εταιρεία Προστασίας με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς χθες το απόγευμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καστοριάς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία που γιορτάζεται σήμερα.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα καθολικού σχεδιασμού των πόλεων, της εκπαίδευσης, αλλά και του εργασιακού περιβάλλοντος, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

«Δηλώνουμε παρόντες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας», υπογράμμισε η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς Αριστούλα Ζάγκα.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η κ. Λέλα Γκελασβίλι – Παλασσοπούλου, μητέρα επωφελούμενου της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ Καστοριάς, η οποία μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει   μια οικογένεια στην οποία υπάρχει παιδί με αυτισμό.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υπήρχε έκθεση φωτογραφιών με θέμα «Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με αυτισμό».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς π. Αθανάσιος Γιαννουσάς και η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Ματούλα Αντωνίου.

Ε.Ψ.