Ημερίδα με θέμα: “Ανεργία – Ακρίβεια – Κοινωνικό Κράτος” διοργάνωσε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς (φωτογραφίες)

Ημερίδα με θέμα “Ανεργία- Ακρίβεια- Κοινωνικό Κράτος” και με ομιλητές,  το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνο Ρήγα και τον βουλευτή Δυτικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Γιώργο Τσίπρα, διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα στο Ενυδρείο της πόλης μας, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς.
Την ημερίδα χαιρέτισε η βουλευτής του Νομού μας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπεύθυνη για τα αγροτικά θέματα, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε ότι: “η περιοχή μας είναι με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στους νέους. Η Καστοριά εκπέμπει SOS. Η πόλη ερημώνει, η πόλη υποφέρει, η κοινωνία σε μαρασμό, οι πολίτες σε αδιέξοδο”.
Στη συνέχεια οι ομιλητές, παρουσίασαν τους έξι άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ όπως παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ 2022 από τον Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα:
1. Αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης: Δραστική μείωση των λογαριασμών ενέργειας και δραστική μείωση τιμών στα καύσιμα και τα τρόφιμα.
2. Ενίσχυση του εισοδήματος: Για τους μισθωτούς, για τους συνταξιούχους, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μισθωτούς και συνταξιούχους, για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
3. Στήριξη του κοινωνικού κράτους: Ανάκτηση Εργασίας, νέο ΕΣΥ, ολιστικό σχέδιο για την δημόσια παιδεία, ενίσχυση ΑΜΕΑ.
4. Παραγωγική ανασυγκρότηση: Δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, χρηματοδοτική στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιομηχανίας και αγροτών, διασφάλιση χρηματοδότησης της οικονομίας.
5. Ισχυρό δημοκρατικό κράτος: Δικαιοσύνη, ΜΜΕ, ΕΥΠ και
6. Απάντηση στη δημογραφική πρόκληση: Στήριξη μητέρας και παιδιού, στεγαστική πολιτική για νέα ζευγάρια, ένταξη μεταναστών.
fonikastorias
Προηγούμενο Άρθρο

Κάλεσμα της διοίκησης της ομάδας της Καστοριάς στον φίλαθλο κόσμο

Επόμενο Άρθρο

Εκλάπη αυτοκίνητο στους Μανιάκους

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι