Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό (φωτο)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα/Υγεία από

Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Καστοριάς.

Τη διοργάνωσε η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς στο πλαίσιο της διεθνούς εβδομάδας για τον σεβασμό στη γέννα.

«Σκοπός της σημερινής ημερίδας είναι η ενημέρωση γύρω από καίρια θέματα που αφορούν την επιτυχημένη έναρξη του μητρικού θηλασμού, αλλά και την χωρίς εμπόδια συνέχισή του για όσο καιρό επιθυμεί η μητέρα και το παιδί και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», δήλωσε η εθελόντρια μητέρα και διαχειρίστρια στην Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Καστοριάς Νίκη Σολωμού.

«Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται πολύ μεγάλη επιστροφή των μητέρων στον θηλασμό», υπογράμμισε η παιδίατρος – IBCLC και επιμελήτρια Α΄ Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Ελένη Τσιβίκη – Παπαγεωργίου η οποία αναφέρθηκε στις ευεργετικές επιδράσεις που έχει στον άνθρωπο ο μητρικός θηλασμός.

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι η έναρξη του μητρικού θηλασμού να γίνει με τον σωστό τρόπο χωρίς άγχος, ούτως ώστε να συνεχιστεί έκανε λόγο αμέσως μετά ο παιδίατρος – IBCLC ΤΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Κώστας Παπαγεωργίου.

«Ο θηλασμός δεν είναι μόδα αλλά φύση. Μόδα ήταν το ξένο γάλα το οποίο τείνει να εγκαταλειφτεί», τόνισε από την πλευρά του ο παιδίατρος IBCLC ΤΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς Άκης Σωφρονίδης ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε τεχνικές τοποθέτησης του βρέφους στο στήθος.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν δωρεές για τον μικρό Νικόλα ο οποίος νοσηλεύεται σε ιατρικό κέντρο του εξωτερικού.

Ευχή όλων: Να βγει νικητής και να επιστρέψει σύντομα κοντά μας.

Ε.Ψ.