Ημερίδα για την οδική ασφάλεια στο ΚΠΕ Καστοριάς (φωτογραφίες)

/

Να αναδειχθεί η Δυτική Μακεδονία ως η πιο ασφαλής Περιφέρεια σε θέματα οδικής Ασφάλειας είναι ο στόχος της ημερίδας για την οδική ασφάλεια που πραγματοποιείται  στην αίθουσα του ΚΠΕ Καστοριάς.

Η εκδήλωση γίνεται με Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνδιοργάνωση με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας δράσης στον τομέα της οδικής ασφάλειας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και την σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων φορέων με απώτερο σκοπό την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και στην συνέχεια έγινε η παρουσίαση δύο πιλοτικών δράσεων.

Συγκεκριμένα, της διαδικτυακής εφαρμογής “Ασφαλής πολίτης” για δράση και συμμετοχή των πολιτών στην οδική ασφάλεια στον πυλώνα των υποδομών και κατάστασης του οδικού δικτύου” και της συλλογικής δράσης για “Ανίχνευση και εντοπισμό άγριων ζώων με χρήση θερμικής κάμερας και τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης”.

Οδική ασφάλεια και εκπαίδευση, άνθρωπος και οδική ασφάλεια, οδική ασφάλεια και βιωματικές μαρτυρίες, μέσα μαζικής μεταφοράς και οδική ασφάλεια, αυτοκίνητο και οδική ασφάλεια, είναι οι θεματικές ενότητες τις οποίες περιλαμβάνει η διοργάνωση.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση και πρακτική άσκηση χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων και παρουσίαση παροχής Α’ Βοηθειών.

Στον χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιούνται έκθεση ζωγραφιών – εργασιών από τις εκπαιδευτικές μονάδες της Π.Ε Καστοριάς, καθώς και έκθεση τεχνικών μέσων του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς.

fonikastorias.gr Σ.Ι – Ε.Ψ

Προηγούμενο Άρθρο

Ευτυχής κατάληξη στην περιπέτεια τριών μικρών αρκούδων

Επόμενο Άρθρο

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2023 από τη ΜΚΟ Αποστολή

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Το προσωπικό των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει σε εθελοντική συγκέντρωση ειδών, τα οποία θα προσφερθούν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς στην περιοχή της Θεσσαλίας

Συγκεντρώθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης