Ζ. Τζηκαλάγιας: Στην Υγεία μετά τον προσωπικό γιατρό συνεχίζουμε με τομές στα νοσοκομεία

/

Θέμα πρώτης προτεραιότητας και επικαιρότητας των επόμενων ημερών αποτελεί το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Δευτεροβάθμια Περίθαλψη. Στα γραφεία της κοινοβουλευτικής μας ομάδος έγινε πολύωρη σύσκεψη με τα προεδρεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ. Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδος συμμετείχα με την ιδιότητα του εισηγητού της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον Αν. Γραμματέα Κ.Ο Χρήστο Κέλλα. Υπάρχουν αντιδράσεις και διαφωνίες για τα άρθρα 10 και 7, από άλλους επί της ουσίας και από τους περισσότερους για το timing. Σε όλες τις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις διαχρονικά δημιουργούνται πεδία διαλογικών αντιπαραθέσεων. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, αρκεί να μην επικρατούν οι κομματικές αγκυλώσεις ή ιδεολογικές εμμονές, αλλά ούτε να πρωταγωνιστούν οι συντεχνιακές λογικές. Κυρίαρχη κατευθυντήρια επιχειρηματολογία μας αποτελεί η αναβάθμιση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΓΑΘΟΥ της υγείας.

Την επόμενη ημέρα μετέβην στο γραφείο του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Έγινε ειλικρινής διάλογος. Όλοι μας μαζί με την έχουσα τον πρώτο λόγο επί αυτού του Ν/Σ Αν. Υπουργό Μίνα Γκάγκα, πρέπει να πορευθούμε με λογική, υπευθυνότητα και συνείδηση, συντονισμένοι σε ψηλό κυβερνητικό επίπεδο.

Γραφείο Ζήση Τζηκαλάγια

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Απάντηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Καστοριάς: Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης – αναβάθμισης του Θεάτρου Βουνού! (φωτο)

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι