Εύγε σε συμπολίτη μας! (φωτογραφίες)

κατηγορία : Στο ρυθμό της Πόλης/Τοπικά Νέα από

Τον καλλωπισμό και ευπρεπισμό της γειτονιάς του έχει αναλάβει εθελοντικά ο συμπολίτης μας και πρώην δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς, Λευτέρης Ζυμπίδης.

Καθημερινά περιποιείται το πάρκο της οδού Τσόντου Βάρδα και έχει φυτέψει σε αυτό αλλά και στους γύρω χώρους, λουλούδια, καλαμπόκια και κολοκυθιές.

«Ν’ αγκαλιάσουμε τη γειτονιά μας με λίγο πράσινο. Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από τον Δήμο.

Προσπαθώ να δώσω ένα μήνυμα σε όλους. Να προσέχουμε τη γειτονιά όπως το σπίτι μας. Είναι η ζωή μας. Θέλουμε τον χώρο μας απεριποίητο; Μέσα στο σπίτι έτσι είμαστε;

Φέτος είπαμε να προεκτείνουμε λίγο το πράσινο γι΄αυτό και καθάρισα το κομμάτι μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας. Είναι ένα απόκρημνο σημείο ωστόσο κατάφερα να ανεβώ. Έβγαλα δυο τόνους μπάζα», δηλώνει ο κ. Ζυμπίδης ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει πάρει την πρωτοβουλία και πλένει ακόμη και τον κάδο απορριμμάτων που υπάρχει κοντά στο σπίτι του.

«Κάθε βδομάδα καθαρίζω τον κάδο με χλωρίνη και άλλα απορρυπαντικά. Όσοι αφήνουν τα σκουπίδια τους δεν ανοίγουν το καπάκι κρατώντας χαρτομάντιλα. Είναι καθαρός ο κάδος», σημειώνει.

Απευθύνει όμως έκκληση προς τον Δήμο Καστοριάς να φωτιστεί το πάρκο της οδού Τσόντου Βάρδα, γιατί όπως τονίζει είναι σημείο συνάντησης των κατοίκων της συνοικίας αλλά και τα παιδιά έρχονται για να παίξουν».

Παρακαλεί επίσης τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ να φροντίσει για τον καθαρισμό του φρεατίου που υπάρχει εκεί.

Ε.Ψ.