ΕΤΑΚ Καστοριάς: Άσκηση με σενάριο διάσωσης θύματος από την παγωμένη λίμνη (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσής τους, τα μέλη του ΕΤΑΚ εφάρμοσαν με επιτυχία χθές σενάριο διάσωσης θύματος από την παγωμένη λίμνη της Καστοριάς. Οι διασώστες της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, έκοψαν τον πάγο της λίμνης, με έναν από αυτούς, χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, να μπαίνει μέσα στο νερό και να παίζει τον ρόλο του θύματος.

Με πολύ προσοχή, δεύτερο μέλος της ομάδας, επίσης με ειδικό εξοπλισμό, προσέγγισε το υποτιθέμενο«θύμα», βγάζοντας το έξω από το παγωμένο νερό της λίμνης και ασφαλίζοντάς το στη συνέχεια πάνω σε φορείο, το οποίο στη συνέχεια η υπόλοιπη ομάδα το έβγαζε με ασφάλεια στην στεριά.
Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 10, περίπου, διασώστες, οι οποίοι εφάρμοσαν το σενάριο διάσωσης, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Ωστόσο, οι συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολες, με τα μέλη του ΕΤΑΚ να κάνουν έκκληση στον κόσμο να αποφεύγει τις βόλτες στο πάγο, καθώς χωρίς τον ειδικό εξοπλισμό και βοήθεια, υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχεται κακοκαιρία από σήμερα το βράδυ

Επόμενο Άρθρο

Επιστολή του Ναούμ και της Ελευθερίας Δίτσιου

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς για την πρόθεση μετακίνησης παιδιάτρου για εφημερίες στο Γ. Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας

Θέμα: Μετακίνηση παιδιάτρου κας Χατζοπούλου Βασιλικής Το Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Υγείας Νομού Καστοριάς καταγγέλλει την