//

Ερώτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου & άλλων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταφορά μαθητών από επαγγελματίες ΤΑΞΙ

Με πρωτοβουλία της Ολυμπίας Τελιγιορίδου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Καστοριάς και Αναπληρώτριας Τομεάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης, 31 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών για επαγγελματίες ταξί που οφείλουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές λόγω οικονομικών επιπτώσεων Covid19».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Αδυναμία συμμετοχής σε διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών για επαγγελματίες ταξί που οφείλουν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές λόγω οικονομικών επιπτώσεων Covid19»

Η ανάγκη για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από τις οικίες τους προς τις σχολικές μονάδες και αντίστροφα, καλύπτεται σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας με τη διεξαγωγή μειοδοτικών διαγωνισμών στους οποίους δύνανται να συμμετέχουν επαγγελματίες οδηγοί ΕΔΧ. Από τις ανωτέρω διαδικασίες σύναψης σύμβασης αποκλείονται όσοι έχουν ‘αθετήσει τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης’.

Η πανδημία του Covid – 19 έχει προκαλέσει μεγάλη πτώση στον τζίρο των επαγγελματιών οδηγών ταξί. Η ακινητοποίηση των περισσοτέρων ταξί κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η γενικότερη μείωση της χρήσης ταξί από το επιβατικό κοινό και η μειωμένη τουριστική κίνηση, δημιούργησαν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες στον κλάδο με σημαντική μείωση των εσόδων του.

Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την κρίση των τελευταίων ετών, έχουν οδηγήσει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεών τους και σε συσσώρευση αυτών.

Επειδή λόγω της πανδημίας εξακολουθούμε να βιώνουμε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες

Επειδή λόγω της υγειονομικής κρίσης υπάρχει ανάγκη στήριξης των πληττόμενων επαγγελματιών

Επειδή δεν είναι δυνατή η εφάπαξ αποπληρωμή των ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών

Επειδή η συμμετοχή των επαγγελματιών οδηγών ΕΔΧ στους ανωτέρω διαγωνισμούς θα έδινε τη δυνατότητα πληρωμής των υποχρεώσεών τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να τροποποιήσει τους όρους της σύναψης σύμβασης για τη μεταφορά των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης  για φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, ώστε να εξασφαλίζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε όσους έχουν αθετήσει τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την καταβολή φόρων ή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης λόγω αντικειμενικών οικονομικών δυσχερειών;

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2020

Οι ερωτώντες Βουλευτές

 Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αυγέρη Δώρα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζαχαριάδης Κώστας

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καλαματιανός Διονύσης

Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

Κασιμάτη Νίνα

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μουζάλας Γιάννης

Μπάρκας Κώστας

Νοτοπούλου Κατερίνα

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παππάς Νίκος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Γιάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρλέτης Πάνος

Σκουρολιάκος Πάνος

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Σπίρτζης Χρήστος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Προηγούμενο Άρθρο

508 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας! - 8 ακόμα θάνατοι

Επόμενο Άρθρο

20 κρούσματα σήμερα στην ΠΕ Καστοριάς! Δείτε τη κατανομή

Τελευταία από Ελλάδα