Ερχεται από τον Φεβρουάριο το περιουσιολόγιο

Από τον Φεβρουάριο του 2017 περισσότεροι από 8,5 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικάτο περιουσιολόγιο με τα στοιχεία της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.

Σύμφωνα με το Το Βήμα της Κυριακής, οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» πολιτικών, δικαστικών κλπ.

Η Εφορία θα έχει ήδη συμπληρώσει τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως έχουν δηλωθεί στο Ε9), αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό, δάνεια και πληρωμές δόσεων, σκάφη αναψυχής κτλ.

Οι φορολογούμενοι θα τα ελέγξουν και θα αναγράψουν ό,τι θεωρούν ότι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως οικοενειακά κειμήλια, πίνακες κλπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα δηλωθούν επίσης και όλα τα μετρητά, ακόμα και το 1 ευρώ, όπως και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες, μετοχές, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ.

Πηγή: Ysterografa.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Άμεση ενεργοποίηση της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για την παροχή βοήθειας στην ΠΓΔΜ που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης | Στα Σκόπια σήμερα, ο Ηλίας Κάτανας

Επόμενο Άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τελευταία από Ελλάδα