Ερντογάν: Ανακαλύψαμε 320 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα – Ελπίζουμε και στη Μεσόγειο!

Αυτή ήταν η πολυαναμένόμενη… έκπληξη του προέδρου της Τουρκίας. Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το ανάκτορο Ντολμαμπαχτσέ.

“Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για τη χώρα μας”, είπε αρχίζοντας την ομιλία του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Τουρκία έχει κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφέροντας πως η ανακάλυψη κοιτάσματος 320 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου έγινε από το γεωτρύπανο Fatih, στο θαλάσσιο τομέα «Δούναβης-1», σε απόσταση περίπου 145 χιλιομέτρων βόρεια από την παραλιακή πόλη Ζόνγκουλντακ, κοντά στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Τουρκίας με την Βουλγαρία, στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας Ο Ενρτογάν μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα του για ανάλογα “ευχάριστα νέα” και στη Μεσόγειο.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση του κοιτάσματος, αναμένεται να αρχίσει το 2023.

Πηγή: newsit.gr
Προηγούμενο Άρθρο

Το ΥΠΕΝ ενέκρινε 11,9 εκατ. ευρώ για επιχορήγηση της Λάρκο

Επόμενο Άρθρο

Έγκριση εγγραφής για τα Αργκουτσιάρια Κλεισούρας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Τελευταία από Διεθνή

Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας: «Προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Πολωνία στο πλαίσιο του Διαπιστευμένου Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus+ KA1 2021 –Σχολική Εκπαίδευση”» (φωτο)

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίαςπραγματοποίησε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην πόλη Bialystokτης Πολωνίας από τις 16 έως