Επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η παρουσία της επιχειρηματικής αποστολής από την Νότια Κορέα στην Καστοριά

Στα αποτελέσματα της επίσκεψης της επιχειρηματικής αποστολής από την Νότια Κορέα στην Καστοριά, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Esperos Palace” ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” Απόστολος Τσούκας και ο γενικός γραμματέας διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής.

“Το στοίχημα για μας κερδήθηκε πριν ακόμα γίνει γνωστό ότι θα έρθει εν τέλει αυτή η επιχειρηματική αποστολή από την Νότια Κορέα. Και μόνο ότι καταφέραμε μετά από δύο και πλέον χρόνια να ανοίξουμε τις πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί  για μας πολύ μεγάλη χαρά, την οποία είδα αποτυπωμένη και στα πρόσωπα των συναδέλφων γουνοποιών.

Γνωρίζω ότι έγιναν πολύ σοβαρές δουλειές”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς ” Ο Προφήτης Ηλίας” Απόστολος Τσούκας και πρόσθεσε ότι στόχος του Συνδέσμου είναι να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς οι δράσεις αυτές με επιχειρηματικές αποστολές από άλλα κράτη.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής ο οποίος τόνισε ότι είχε μία πολύ καλή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς.

“Εμείς θεωρήσαμε υποχρέωσή μας από τη στιγμή που ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να μιλήσουμε με τους κλαδικούς συνδέσμους. Καταγράψαμε αμέσως τα προβλήματα.

 Από την αρχή εντοπίσαμε ότι εδώ χρειάζεται δραστική παρέμβαση. Σε λιγότερο από ένα μήνα οργανώσαμε αυτό το ταξίδι μετά από εισήγηση του Συνδέσμου ότι η Κορέα είναι η χώρα την οποία πρέπει να επιλέξουμε. Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο ταξίδι, όμως αυτό δεν μας εμπόδισε στο να συντονιστούμε σωστά και να μπορέσουμε να έχουμε αυτές τις μέρες στην Καστοριά 24 εκπροσώπους από 15 κορεατικές εταιρείες οι οποίοι συναντήθηκαν με τους Έλληνες συναδέλφους και σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή που κάναμε, ξεπέρασαν τις 100 συναντήσεις, έγιναν περίπου 20 επισκέψεις σε τοπικές βιοτεχνίες και από ότι ακούω τώρα από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών, κλείστηκαν και δουλειές”, σημείωσε ο κ. Σμυρλής.

Ο κ. Σμυρλής ανέφερε ακόμη ότι η συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς θα συνεχιστεί, προκειμένου να γίνει άνοιγμα σε νέες αγορές.

fonikastorias.gr Σ.Ι- Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Μητρόπολη Καστοριάς: Θεία λειτουργία γιά τούς ὑποψήφιους Πανελλαδικῶν Εξετάσεων – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Επόμενο Άρθρο

Έφυγε από τη ζωή ο συν/χος εκπαιδευτικός Νικόλαος Δασκαλάκης

Τελευταία από Γούνα