Επιταγή ακρίβειας: Η νέα ημερομηνία πληρωμής για όλους – Οι δικαιούχοι

/

Επιταγής ακρίβειας: Η πληρωμή αναμένεται να γίνει μετά τις 15 Δεκεμβρίου αλλά πριν τα Χριστούγεννα.

Την επανάληψη της επιταγής ακρίβειας σε δικαιούχους χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους προετοιμάζει η κυβέρνηση έχοντας ως στόχο να καταβληθούν τα χρήματα πριν τα Χριστούγεννα.

Η πληρωμή της επιταγής ακρίβειας υπολογίζεται ότι θα γίνει μετά τις 15 Δεκεμβρίου αλλά πριν τις 25 Δεκεμβρίου, ώστε οι 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι να λάβουν τα 250 ευρώ πριν το τέλος του έτους για να κάνουν τις όποιες αγορές για το εορταστικό τραπέζι.

Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας, που αυτή τη φορά θα είναι 250 ευρώ, είναι οι εξής:

  • Συνταξιούχοι με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200 που ήταν), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400 την προηγούμενη φορά) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ που ίσχυε),
  • οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ,
  • οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο,
  • οι δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ,
  • οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, οι οποίοι θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%,
  • οι μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες, οι οποίοι δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Η καταβολή για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ, τα άτομα με αναπηρία και τους μακροχρόνια ανέργους, θα γίνει αυτόματα χωρίς οι δικαιούχοι να πρέπει να κάνουν αίτηση.

Πηγή: newsbomb.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ημερίδα Οδοντιατρικού Συλλόγου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα αγώνων τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις για το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Οκτωβρίου

Τελευταία από Ελλάδα

Ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ το ενεργειακό κόστος για τις ΔΕΥΑ

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη https://www.ilektrav.gr/ Το μαρτύριο της σταγόνας ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), οδηγώντας τες στο χείλος της καταστροφής με