Επιμελητήριο Καστοριάς: Ενημέρωση των επιχειρήσεων για τον ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Μια καινοτόμο εφαρμογή προκειμένου οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν τον νέο ευρωπαϊκό κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα υλοποιήσει το Επιμελητήριο Καστοριάς.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Χαράλαμπος Καραταγλίδης, πρόκειται για το Working Group, ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

«Από το 2016 έχει ψηφιστεί μια νομοθεσία που έχει να κάνει με τα προσωπικά δεδομένα.

Η οδηγία έχει γίνει πλέον κανονισμός και εφαρμόζεται από τις 25 Μαΐου.

Θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή είναι πάρα πολύ αυστηρή. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και θα πρέπει όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να προσαρμοστούν στον κανονισμό.

Επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί μία νέα ηλεκτρονική επαφή μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να εφαρμόσει κάποιους κανόνες.

Τα πρόστιμα είναι αυστηρά αγγίζουν έως και τα 20.000.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων φτάνουν έως και το 2% του παγκόσμιου τζίρου τους. Οπότε φαντάζεστε για τι πρόστιμα μιλάμε.

Τους τελευταίους δυο μήνες το Επιμελητήριο ανέλαβε μία σειρά διαδικασιών έτσι ώστε να ικανοποιήσει την ανάγκη που έχουν οι επιχειρηματίες για να προσαρμοστούν.

Κάνουμε δυο πράγματα. Το πρώτο πράγμα είναι η ενημέρωση. Ο κανονισμός έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, αρχίζει το Επιμελητήριο να δέχεται αιτήσεις για μία πιλοτική εφαρμογή νομίζω ότι είμαστε μοναδικοί στην Ελλάδα, για ένα Working Group που θα δημιουργήσουμε.

Δεν θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τη λέξη σεμινάριο γιατί δεν είναι σεμινάριο. Υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες αυτή τη στιγμή οι οποίες έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια έτσι ώστε να μπορέσουν να καταστήσουν ικανές τις επιχειρήσεις για την προσαρμογή, με μορφή σεμιναρίου. Εμείς όμως αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε σεμινάριο ή ενημέρωση. Ξεκινάμε ένα Working Group το οποίο επί της ουσίας θα είναι ολοκληρωτική εφαρμογή του συστήματος για τις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Καραταγλίδης.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 350 ευρώ. Αν από κάποια επιχείρηση συμμετάσχουν περισσότερα από ένα άτομα, τότε αυτή, θα τύχει ειδικής έκπτωσης.

Το Working Group θα ξεκινήσει μόλις συμπληρωθεί ικανός αριθμός αιτήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

Ε.Ψ.