Επετειακή εκδήλωση με σημαντική δήλωση του Δημάρχου Καστοριάς! (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA», που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο της Ε.Δ.Η.Κ.Α, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ορχήστρας, έγινε με αφορμή την έναρξη του Μουσικού Σχολείου Καστοριάς.

Η εκδήλωση την οποία παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Παδείας – Προγραμματικής Ανάδειξης Παλιάς Πόλης και Εξυγίανσης Λίμνης Λεωνίδας Παπαδημητρίου, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.

Ξεκάθαρη δήλωση του Δημάρχου Καστοριάς για το οικόπεδο – φιλέτο στην είσοδο της πόλης!

Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την παραχώρηση στην εκκλησία συγκεκριμένου οικοπέδου στην είσοδο της πόλης με σκοπό την ανέγερση ιερού ναού αφιερωμένου στον πολιούχο της πόλης μας Άγιο Μηνά, λέγοντας:

«Προς άρσιν κάθε παρεξήγησης που τείνει να διαμορφωθεί σημειώνω ότι το πλαίσιο οργανωμένης διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου, διέπεται από κανόνες.

Οι δημοτικές εκτάσεις σύμφωνα με τον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χαρακτηρίζονται δια νόμου για τη χρήση τους καλύπτοντας έτσι, δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελούς χαρακτήρα.

Σε συγκεκριμένη δημοτική έκταση που πολύς λόγος γίνεται τελευταία στην είσοδο της πόλης, ο Δήμος Καστοριάς έχει παραχωρήσει ήδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τμήμα για ανέγερση δημόσιας βιβλιοθήκης. Επιπλέον, προγραμματίζει ανέγερση πολιτιστικού κέντρου, αθλητικών εγκαταστάσεων ήπιου χαρακτήρα και όποιες άλλες δράσεις προκύψουν σε συνάρτηση με κοινωφελείς σκοπούς».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμος Καστοριάς βράβευσε τρεις συνδημότες μας.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν: ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Χρυσόστομος Παπασταύρος για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον τόπο μας για εθνικούς λόγους.

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Στέλλα Τέγου η οποία έχει προσφέρει πάρα πολλά στον χώρο της εκπαίδευσης και τα δυο τελευταία χρόνια πέτυχε να ιδρυθούν στην Καστοριά Ειδικό Γυμνάσιο και Μουσικό Σχολείο.

Η κ. Τέγου αφιέρωσε το βραβείο της σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Καστοριάς.

Βραβεύτηκε επίσης η Μαρία Νίτσα η οποία με την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έγινε η πρώτη φοιτήτρια στην Ελλάδα με σύνδρομο Down. Τη βράβευση της ο Αντιδήμαρχος Λεωνίδας Παπαδημητρίου τη χαρακτήρισε ως μια περίπτωση αριστείας ιδιαιτέρου τύπου.

Ε.Ψ.