Επαναλειτουργία και Ανάδειξη του Δασικού Φυτωρίου του Άργους Ορεστικού από την Π.Δ.Μ – Π.Ε. Καστοριάς

Την έγκριση εισήγησης για την υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση του Δασικού Φυτωρίου του Άργους Ορεστικού,  ενέκρινε με απόφασή του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη συνεδρίαση στις  28 Ιανουαρίου 2022.

Το συγκεκριμένο δασικό φυτώριο, είναι ένα εκ των πέντε που λειτουργούσαν κάποτε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Βελβεντό, Νεάπολη, Άργος Ορεστικό, Γρεβενά και Φλώρινα), τα οποία διαχειρίζονταν οι Δασικές Υπηρεσίες και με την πάροδο του χρόνου, λόγω της οικονομικής κρίσης, καταργήθηκαν.

Η συνολική έκταση του Δασικού φυτωρίου Άργους Ορεστικού είναι περίπου 127 στρ., εκ των οποίων η ωφέλιμη έκταση προς καλλιέργεια είναι 100 στρ. Στόχος είναι να  επαναλειτουργήσει το φυτώριο και να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος βοτανικός κήπος, με σκοπό την επιστημονική έρευνα της χλωριδικής βιοποικιλότητας, την διατήρησή της, αλλά και την περιβαλλοντική πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και αναψυχή των πολιτών.

Η Περιφερειακή Αρχή, συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά για την αναβάθμιση των υποδομών της, την αξιοποίηση του δασικού της πλούτου και την δημιουργία νέων σημείων προσέλκυσης επισκεπτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Προηγούμενο Άρθρο

«Εκρηκτική» η αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων στην Ελλάδα – Εφιάλτης για τους αγρότες

Επόμενο Άρθρο

Συνεργασία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Τελευταία από Τοπικά Νέα