Επίσκεψη φοιτητών από όλο τον κόσμο στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης (φωτο)

Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης επισκέφθηκαν 50 φοιτητές από διάφορες χώρες του κόσμου, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από τo Erasmus Student Network (ESN) του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ και χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ).

Οι επισκέπτες θαύμασαν το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς του Δήμου Γρεβενών, με τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες στον κόσμο και στη συνέχεια ταξίδεψαν εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, φτάνοντας στο μανδύα της γης και απολαμβάνοντας τη θέα από το Παλαιόκαστρο του Δήμου Βοΐου.

Στη Σιάτιστα και το ιστορικό κτίριο του Τραμπάντζειου Γυμνασίου, τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Ζευκλής, ο οποίος υποστηρίζει τις δράσεις του Γεωπάρκου. Η οπτικοακουστική παρουσίαση του Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης μετέφερε τους φοιτητές και στους υπόλοιπους γεωτόπους που υπάρχουν στην περιοχή του.

Μετά την ξενάγηση στην Ιστορική Παλαιοντολογική Συλλογή Σιάτιστας και τη Βοτανική Συλλογή, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Αρχοντικό Πούλκως στη Σιάτιστα, όπου η ιστορική αφήγηση για την μακρά ιστορία του χώρου, ο πλούσιος εσωτερικός διάκοσμος και η επιβλητικότητα του κτιρίου εντυπωσίασαν τους φοιτητές.

Η ξενάγηση και η ενημέρωση των φοιτητών έγινε από τις γεωλόγους – μέλη της επιστημονικής ομάδας του Γεωπάρκου Γρεβενών – Κοζάνης, Ντίνα Γκίκα και Άννα Μπατσή.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε.

Προηγούμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: “Η ΝΔ καταστρέφει τη Δυτική Μακεδονία και με πολιτικό θράσος μας κουνάει το δάχτυλο”

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Εκφοβισμός; Μαζί θα βρούμε λύση»

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Ολοκλήρωση του Εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο «Κατάρτιση-Συμβουλευτική και καθοδήγηση για την επιχειρηματικότητα και την κυκλική ανάπτυξη στον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο Κατάρτιση –Συμβουλευτική και καθοδήγηση για