Επίσκεψη Ολυμπίας Τελιγιορίδου στα σεισμόπληκτα χωριά της Καστοριάς (φωτο)

Τα χωριά Μακροχώρι και Μελά επισκέφθηκε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για να δει από κοντά και να συζητήσει με τους κατοίκους τις επιπτώσεις του πρόσφατου σεισμού των 5.3 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Φλώρινα.

Η κ. Τελιγιορίδου συζήτησε με τον πρόεδρο Μακροχωρίου  κ. Κωνσταντινίδη Βαγγέλη, τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Μπότσαρη Βασίλη, τον πρόεδρο του Μελά Κατζάκη Ιωάννη  καθώς και τους κατοίκους των δύο χωριών της Π.Ε. Καστοριάς.

Οι κάτοικοι έδειξαν στην κ. Τελιγιορίδου τις ρωγμές στα σπίτια τους, τις κατεστραμμένες καμινάδες κλπ. Ζημιές υπάρχουν συνολικά περίπου σε 50 σπίτια. Χρειάζεται η άμεση επέμβαση της πολιτείας  για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών ώστε να υπάρξει γρήγορη  στήριξη των κατοίκων -ως επί το πλείστον ηλικιωμένων – και επισκευή των ζημιών καθώς και η σφοδρή κακοκαιρία πλήττει περισσότερο την περιοχή.

Είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση ανταπόκριση της πολιτείας.

Επίσης οι κάτοικοι χρειάζονται άμεσα προμήθεια πόσιμου νερού καθώς η σεισμική δόνηση επηρέασε τις πηγές και το νερό είναι θολό.

Γραφείο Τύπου Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Προηγούμενο Άρθρο

Έφυγε από την ζωή ο π. Πρόεδρος της «Ορεστίδος» Ιατρός Ορέστης Καραγεωργίου

Επόμενο Άρθρο

Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ για υγειονομικό χάρτη Δυτικής Μακεδονίας στον Realfm

Τελευταία από Τοπικά Νέα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε & Μεσοποταμίας – Αγ. Κυριακής, από την Π.Ε. Καστοριάς πρ. 335.000€

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των γεφυρών Γέρμα, Αμμουδάρας, Άργους Ορεστικού, Γκιόλε και Μεσοποταμίας – Αγίας Κυριακής