/

Εορταστική εκδήλωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς (φωτογραφίες)

Εορταστική εκδήλωση διοργάνωσε χθες, η Ένωση Γονέων Δήμου Καστοριάς, για την 107η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης   της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό.

«Ο ερχομός των Νικητών», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε αρχικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς, Ιωάννης Παπαρίζος, ο επίκουρος καθηγητής – οικονομολόγος Λεωνίδας Πουλιόπουλος και η λαογράφος Μαρούλα Βέργου – Γκαμπέση, αναφέρθηκαν στο χρονικό της απελευθέρωσης της Καστοριάς με την καστοριανή ντοπιολαλιά και τη γλώσσα των εφημερίδων της εποχής.

Στη συνέχεια, το παιδικό χορευτικό τμήμα του Μ/Σ Αρμονία χόρεψε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, υπό τις οδηγίες της δασκάλας χορού του Συλλόγου Πόπης Αποστολίδου.

Αμέσως μετά, οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς «Βασίλειος Δόϊκος», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ναταλίας Σερόβα – Χωλοπούλου, απέδωσαν επίκαιρα τραγούδια.

Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς Κίμων Μηταλίδης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Καστοριάς «Ο Παύλος Μελάς», Πέτρος Αποστολίδης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Αποστόλου και ο πρώην δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Τσαμίσης.

Στο τέλος της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Γονέων Δήμου Καστοριάς Κατερίνα Πρωτόγερου, ανέβηκαν στη σκηνή μέλη του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Ν. Καστοριάς «Ο Παύλος Μελάς» και μαζί με τις χορωδίες τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

fonikastorias.gr Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανθρώπους που αφιλοκερδώς προσφέρουν στον πολιτισμό την ιστορία και την κοινωνία του τόπου τίμησε ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Επόμενο Άρθρο

Δημιουργία και Αναβάθμιση ή Καταστροφή και Γκρέμισμα; (Γράφει ο Δημ. Σμιξιώτης)

Τελευταία από Εκδηλώσεις