«Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις – Ποιες αφορά

/

Eνα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ, θα «τρέξει» το υπουργείο Ενέργειας το επόμενο διάστημα. Ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας είχε αποκαλύψει προ μηνών τα σχέδια για τη δημιουργία προγράμματος που θα αφορούσε ΜμΕ και πλέον το υπουργείο βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας και υλοποίησης του σχεδίου.

Τα 450 εκατομμύρια ευρώ θα απορροφηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορούν επενδύσεις και επαγγελματίες ενεργειακής αναβάθμισης και ηλεκτρονικής εξοικονόμισης. Επίσης το πρόγραμμα θα δίνει έμφαση στην κατασκευή φωτοβολταϊκών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων εβδομάδων. Όπως προαναφέρθηκε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως φούρνοι, ζαχαροπλαστεία αλλά και βιοτεχνίες θα έχουν δικαίωμα επιδότησης, χωρίς να αποκλείεται, καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως τα κριτήρια και οι δικαιούχοι, να επιδοτηθούν και μεγαλύτερου βεληνεκούς επιχειρήσεις.

Το χρονοδιάγραμμα που θέτει το υπουργείο Ενέργειας είναι πως η υλοποίηση των επενδύσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα, θα πραγματωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

sofokleousin.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Αγία Σοφία: Νέες εικόνες ντροπής – Αφήνουν παπούτσια σε τοίχους και εσοχές

Επόμενο Άρθρο

Στον δρόμο για τις Πανελλαδικές – Πότε θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια

Τελευταία από Ελλάδα