Εξιχνιάσθηκαν άλλες δεκατρείς περιπτώσεις απάτης στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς

/

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας δεκατρείς (13) περιπτώσεις απάτης, εκ των οποίων η μία τετελεσμένη και δώδεκα σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν χθες (28-10-2016) στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς.

Χθες (28-10-2016) το βράδυ, κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας, εντόπισαν τους δυο (2) υπηκόους Βουλγαρίας, ηλικίας 54 και 31 χρονών, να επιβαίνουν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητό τους, οι οποίοι ακολούθως προσήχθησαν, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη απατών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μέλη της ίδιας οργάνωσης, τα οποία ήταν επιφορτισμένα με την ανεύρεση υποψήφιων θυμάτων και την υπόδειξη στους ανωτέρω συλληφθέντες συνεργούς τους, του τόπου παραλαβής των χρημάτων από τους παθόντες.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν χθες τηλεφωνικά με δεκατρία (13) άτομα στις πόλεις της Φλώρινας και της Καστοριάς, (εκ των οποίων τα πέντε άτομα στην Φλώρινα και τα οχτώ στην Καστοριά) και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ από 66χρονη ημεδαπή στη Φλώρινα, ενώ το ύψος της επαπειλούμενης ζημίας στις δώδεκα (12) απόπειρες απάτης ξεπερνά τις -310.000- ευρώ.

Η παθούσα χθες (28-10-2016) το απόγευμα παρέδωσε στον 54χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, το χρηματικό ποσό των -6.600- ευρώ, αφού προηγουμένως είχε πεισθεί, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, να παραδώσει τα χρήματα προκειμένου η κόρη της, η οποία δήθεν είχε εμπλακεί με υπαιτιότητά της σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, να μην έχει ποινικές συνέπειες.

Σημειώνεται ότι στις υπόλοιπες -12- περιπτώσεις οι δράστες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τα θύματά τους, γιατί είτε οι ίδιοι οι παθόντες, είτε συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονταν μαζί τους, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν, στις απαιτήσεις των δραστών, τερματίζοντας τη συνομιλία μαζί τους.

Συγκεκριμένα, μέλη της εγκληματικής ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, ότι δήθεν οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων είχε εμπλακεί με υπαιτιότητα του σε τροχαίο ατύχημα θανάσιμου τραυματισμού ανήλικου παιδιού.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- κινητά τηλέφωνά, το όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσο τέλεσης και το αφαιρεθέν ποσό των -6.600- ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας και εξετάζεται η συμμετοχή των προαναφερόμενων σε παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δύο τουλάχιστον ακόμη αγνώστων δραστών, καθώς και η συμμετοχή τυχόν επιπλέον συνεργών – μελών στην ανωτέρω εγκληματική οργάνωση.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Τα ξημερώματα της Κυριακής γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Επόμενο Άρθρο

Πολύδωρας: Συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες του Συντάγματος

Τελευταία από Δυτική Μακεδονία

Επίσκεψη της π. Υπουργού και Προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη κ. Άννας Διαμαντοπούλου και του καθηγητή του Μ.Ι.Τ. και Πρόεδρου του Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών της Βοστώνης κ. Γρηγόρη Στεφανόπουλου, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα τη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης, επισκέφτηκαν χθες η π.

Πάνος Κεπαπτσόγλου: “Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε τις συνεχείς… επισκέψεις αρκούδων και αγριογούρουνων στις κατοικημένες περιοχές προτού θρηνήσουμε θύματα”

Απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται, στεκόμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια λύση. Επιβάλλεται να