Εντυπώσεις και ευχαριστίες από την πολιτιστική εκδρομή στην Αθήνα (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Ελλάδα/Τοπικά Νέα από

Ένα τριήμερο, γεμάτο όμορφες εικόνες και συναισθήματα ζήσαμε με τον Προοδευτικό Σύλλογο Κυριών Καστοριάς  στις 2-3-και 4 του Μάρτη 2018. Προορισμός μας η πολιτιστική Αθήνα.

Βραδιά θεάτρου η Παρασκευή και το CABARET η επιλογή μας ΄Ενα σαγηνευτικό εκκεντρικό θέαμα προσωπικών ιστοριών του 1930 που ζωντανεύουν σ ένα υπόγειο καμπαρέ με την σχολιαστική ματιά του Κομπέρ με σαρδόνιο χιούμορ.

Το Μέγαρο Μουσικής μας φιλοξένησε το Σάββατο το πρωί, σε μία  ολοζώντανη πανδαισία εικόνων με τα έργα του van Gogh  που διέγειραν και έθρεψαν όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, αλλά συγχρόνως διεύρυναν και  το μυαλό μ’ έναν μοναδικό τρόπο. Το απόγευμα της ίδια ημέρας επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,έναν μαγευτικό πολυχώρο πολιτισμού που ανεβάζει την Ελλάδα σε άλλο επίπεδο. Τεράστια Βιβλιοθήκη, υπέροχη λυρική σκηνή, και ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος προορισμός για δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εκπαίδευση, τέχνη και ψυχαγωγία. Το Βράδυ του Σαββάτου άναψε το γλέντι σ’ όλα τα μέρη της Αθήνας ανάλογα με τα κέφια του καθενός.

Και το αποκορύφωμα ήταν η Κυριακή με την επίσκεψή μας στο Μουσείο της Ακρόπολης ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο με  πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής και κλασικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον ιερό βράχο της αθηναϊκής Ακρόπολης. Με ιδιαίτερο ταμπεραμέντο η Μαρία η ξεναγός μας, δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο ούτε και τον μικρό μας φίλο τον Αναστάσιο Μιχαλόπουλο που την τρέλανε με τις ερωτήσεις του. Η ανάβαση στον ιερό λόφο παρ όλο που έγινε με βουή από τον πολύ κόσμο λόγω της ελεύθερης εισόδου, μας συγκίνησε ιδιαίτερα για την αρμονία, την συμμετρία και τον εκλεπτισμό της αρχιτεκτονικής τέχνης των προγόνων μας. Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μοναδική και αναντικατάστατη, γεγονός το οποίο μας φορτίζει με την ευθύνη της διατήρησης και διαφύλαξης της.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τις φίλες του Προοδευτικού Συλλόγου για την συμμετοχή τους στην πολιτιστική μας εκδρομή καθώς και το πρακτορείο Τουρισμού Νικολάου Φουρκιώτη, τον ίδιο προσωπικά και τον οδηγό μας κ. Σάκη Αποστόλου για την άψογη συνεργασία και ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την φίλη Χαρούλα Κασκίτση και τον καθηγητή μας κ. Εμ. Κουτσιαύτη που μας συγκίνησαν στον δρόμο της επιστροφής, μιλώντας για μια εκδρομή που θα μείνει στα χρονικά για την τέλεια διοργάνωση.

Δεν θα ξεχάσουμε με τίποτε την χαρά που μας έδωσαν τα δύο μέλη του Συλλόγου των Καστοριανών της Αθήνας ,ή πρόεδρος κα Τζίνα Αποστολίδου και η κα Αφροδίτη Καραπιπέρη,το γένος Τζήμα για την επίσκεψη τους στο ξενοδοχείο μας.

Σας ευχαριστούμε ! ! !

Το Δ.Σ.

Του Προοδευτικού Συλλόγου