Εντυπωσίασε η αναπαράσταση απελευθέρωσης της Καστοριάς! (φωτογραφίες+vid)

//

Με τρείς έφιππους και 21 στρατιώτες με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ, μερική αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καστοριάς.

Οι στρατιώτες (προερχόμενοι απο το 585ΤΠ και 574ΤΠ Άργπυς Ορεστικού) και οι τρείς καβαλάρηδες (πολίτες ντυμένοι με στρατιωτικό ιματισμό), συνοδεία της Φιλαρμονής του Δήμου μας, διέσχυσαν την σημαιοστολισμένη οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλιού δημαρχείου και κατευθύνθηκαν, δια μέσω της οδού Μανωλάκη, στην Ι. Μητρόπολη Καστοριάς, όπου τους υποδέχτηκαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, Κλήρος και Λαός.

Εκεί, παρουσία, του Α΄ΓΕΣ, του Δ/τή του Γ΄ΣΣ, του Δ/τή της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας ΠΖ, των λοιπών πολιτικοστρατιωτικών μας αρχών και πλήθους κόσμου, έγινε η Θυροκόλληση του Βασιλικού Διατάγματος και Έπαρση της Σημαίας με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ενώ προσφέρθηκαν γλυκά από μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων μας, που συμμτείχαν στο δρώμενο της αναπαράστασης.

Να σημειώσουμε ότι, με βοηθό τον καλό καιρό, ο κόσμος σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, την πλατεία Ομονοίας, την οδό Μανωλάκη αλλά και στον αύλειο χώρο της Ι. Μητρόπολης, ήταν πάρα πολύς και αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή της νέας Δημοτικής μας Αρχής, με την αναπαράσταση απελευθέρωσης της Καστοριάς, να πραγματοποιείται για πρώτη φορά!

Ο Δήμος Καστοριάς υποσχέθηκε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και ένα μικρό δείγμα του τί θα ακολουθήσει του χρόνου, όπως και μελλοντικά.

Αμέσως μετά το δρώμενο, πραγματοποιήθηκαν στην γκαλερί «Αρμονία», τα εγκαίνια της εξαιρετικής Έκθεσης Βυζαντινών Χειρογράφων από τη Δυτ. Μακεδονία, σε συνεργασία της Ι. Μητρόπολης Καστοριάς, του Δήμου μας και του Μ/Σ «Αρμονία».

Η Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων σπάνια Χειρόγραφα από την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς, θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 12 Νοεμβρίου.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Συνέντευξη της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Γιάννα Λούσιου και το Diktyo 1 (vid)

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τελευταία από Εκδηλώσεις