Ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

//

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που έχει προοδευτικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με καινούργιες μελέτες, φαίνεται ότι το 10% των Ελλήνων έχουν σακχαρώδη διαβήτη.

Το σημαντικό είναι ότι ένα ποσοστό από αυτούς δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και οδηγεί, να δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αργά ή γρήγορα σε καρδιαγγειακές επιπλοκές , αναπηρία ή και στον θάνατο.

Τα πάραπάνω τονίστηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο Καστοριάς με θέμα ο σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακές επιπλοκές και τη συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Διαβητικών Ν. Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς, ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς και η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της 23ης διημερίδας των Ομάδων Εργασίας του Σακχαρώδη διαβήτη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 και στις 12 Νοεμβρίου στην Καστοριά ( στο ξενοδοχείο Limneon).

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν   έξω από το Δημαρχείο μετρήσεις σακχάρου στους πολίτες.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Θ. Καρυπίδη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Τουρισμού “Κερνά με Ελλάδα” (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Μ. Αντωνίου: “Η ηρωική θυσία του Αλέξανδρου Διάκου ήρθε να ενώσει δύο ακριτικές περιοχές της ελληνικής μεθορίου” (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής: «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου Στην