Ενημερωτική εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

//

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που έχει προοδευτικά αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με καινούργιες μελέτες, φαίνεται ότι το 10% των Ελλήνων έχουν σακχαρώδη διαβήτη.

Το σημαντικό είναι ότι ένα ποσοστό από αυτούς δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παράγοντες κινδύνου της αθηροσκλήρωσης και οδηγεί, να δεν αντιμετωπιστεί σωστά, αργά ή γρήγορα σε καρδιαγγειακές επιπλοκές , αναπηρία ή και στον θάνατο.

Τα πάραπάνω τονίστηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση που έγινε το πρωί στο Δημαρχείο Καστοριάς με θέμα ο σακχαρώδης διαβήτης και καρδιαγγειακές επιπλοκές και τη συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γονέων και Διαβητικών Ν. Καστοριάς, ο Δήμος Καστοριάς, ο Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς και η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της 23ης διημερίδας των Ομάδων Εργασίας του Σακχαρώδη διαβήτη η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11 και στις 12 Νοεμβρίου στην Καστοριά ( στο ξενοδοχείο Limneon).

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκαν   έξω από το Δημαρχείο μετρήσεις σακχάρου στους πολίτες.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη Θ. Καρυπίδη στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Τουρισμού “Κερνά με Ελλάδα” (φωτογραφίες)

Επόμενο Άρθρο

Μ. Αντωνίου: “Η ηρωική θυσία του Αλέξανδρου Διάκου ήρθε να ενώσει δύο ακριτικές περιοχές της ελληνικής μεθορίου” (φωτογραφίες)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης για την τυφλοκώφωση

Το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει στην παγκόσμια δράση ευαισθητοποίησης