Ενδιαφέρουσες διαλέξεις στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

/

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς με αφορμή τις δυο διαλέξεις που έγιναν στο πλαίσιο του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας.

Προσκεκλημένοι ήταν ο καρδιοχειρουργός α.ε – Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Λόλας ο οποίος μίλησε για την αναβίωση των συμποσίων των επτά σοφών της αρχαιότητας στη σύγχρονη εποχή και ο ορθοπεδικός χειρουργός – επίτιμος Διευθυντής του νοσοκομείου Υγεία Βασίλης Τσεμάνης ο οποίος αναφέρθηκε στους πρώτους Πανδυτικομακεδονικούς αγώνες προς τιμήν του Παύλου Μελά που διεξήχθησαν στην Καστοριά τον Σεπτέμβριο του 1946.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πήρε τον λόγο και ο απόστρατος στρατιωτικός, Ιωάννης Βούρβαχης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσφορά των Κρητικών στον Μακεδονικό Αγώνα, αλλά και στη συνδρομή των Μακεδόνων στις επαναστάσεις της Κρήτης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς, Χρυσ. Παπασταύρος.

Το «παρών» έδωσαν επίσης, απευθύνοντας και χαιρετισμό, η Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο π. Πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Νικόλαος Μέρτζος, ο συμπολίτης μας Αρχιτέκτονας Μηχανικός Νίκος Δόϊκος, ο Αντιδήμαρχος Καστοριάς Λεωνίδας Παπαδημητρίου και Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Τσεμάνης, παρουσίασε το κύπελλο του νικητή των Πανδυτικομακεδονικών αγώνων που διεξήχθησαν στην Καστοριά τον Σεπτέμβριο του 1946 πρός τιμήν του Παύλου Μελά, αείμνηστου ιατρού, Συμεωνίδη.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Μαρία Αντωνίου στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας

Επόμενο Άρθρο

“ΌΧΙ” στην προσπάθεια ελέγχου των τοπικών ΜΜΕ Καστοριάς !

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής: «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου Στην