Εμβόλιο – Οριστικό: Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες

/

ΗΕθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους 3 μήνες, για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η πλατφόρμα θα ανοίξει σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής (3/12) μέχρι και το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, οι πολίτες που έχουν νοσήσει θα κάνουν εμβόλιο 3 και όχι 6 μήνες μετά.

Ο σχεδιασμός είναι όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου να κάνουν την αναμνηστική δόση μέσα στον Δεκέμβριο, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για περίπου 2 εκατομμύρια άτομα. Όσον αφορά την απόφαση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε 3 μήνες, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε τη σχετική απόφαση με βάση τα δεδομένα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες. «Ο ιός είναι εδώ και όσο έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μεταλλάξεων. Δεν μπορεί να δοθεί με ασφάλεια η απάντηση ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον», είπε.

reader.gr

Προηγούμενο Άρθρο

6.201 νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα στη χώρα μας – 97 ακόμα θάνατοι – 694 διασωληνωμένοι

Επόμενο Άρθρο

Εκδήλωση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (φωτο)

Τελευταία από Ελλάδα