“Εκτόξευση” της Ελλάδας το 2017 πέρα από κάθε προηγούμενο

Στον πιο δημοφιλή προορισμό καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη το 2017 εξελίσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα έως τώρα μηνύματα. Το ενδιαφέρον από τις βασικές αγορές δηλαδή την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία και τις Σκανδιναβικές χώρες, προκαλεί αρκετή ικανοποίηση, σε σημείο να υπογραμμίζουν ότι αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι και το επόμενο διάστημα τότε το 2017 θα είναι «Η Χρονιά της Ελλάδας».

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Σύνδεσμου Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), ο οποίος καλεί τους Ρώσους να σπεύσουν να “κλείσουν” τις διακοπές τους στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του Γενάρη, γιατί ενδέχεται να μην υπάρχει δωμάτιο το καλοκαίρι στην Ελλάδα ! «Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για την ανάπτυξη των αεροπορικών μεταφορών στην Ελλάδα και τα δεδομένα έγκαιρης κράτησης των κορυφαίων ευρωπαϊκών τουριστικών πρακτόρων δείχνουν ότι η χώρα για το  τρέχον έτος θα έχει 20% περισσότερους επισκέπτες, οπότε  σε μερικά από τα δημοφιλή θέρετρα οι  Ρώσοι  τουρίστες ενδεχομένως να μην βρουν ελεύθερες θέσεις

Το θετικό κλίμα για τη φετινή τουριστική περίοδο αποτυπώθηκε σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες, σε Ουτρέχτη, Ελσίνκι, Στουτγάρδη, Βιέννη και Μαδρίτη. Ειδικά στην Διεθνή Έκθεση της Μαδρίτης, FITOUR, της ελληνικής αποστολής ηγήθηκε η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις με μεγάλους tour operators της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Η υπουργός μάλιστα διαπίστωσε ενδιαφέρον από ξένους Tour Operators όπως ο Τhomas Cook και η Jet2 Group να μεταφέρουν σημαντικό μερίδιο του τουριστικού τους ρεύματος από την Ισπανία σε ελληνικούς προορισμούς. Ενώ, αναμένεται για πρώτη χρονιά φέτος να δούμε στις ελληνικές παραλίες αρκετούς Βραζιλιάνους, Αργεντίνους και γενικά Λατινοαμερικάνους, καθώς επιχειρείται δυναμικό άνοιγμα από την μεριά του Υπ.Τουρισμού.

Από το Υπουργείο Τουρισμού σημειώνουν ότι ενδεικτική της φετινής ανόδου είναι η αύξηση του αριθμού των προγραμματισμένων πτήσεων (slots) για το 2017, αφού μεταφράζεται αυτομάτως σε περισσότερους τουρίστες. Συνολικά καταγράφεται αύξηση 19% των προγραμματισμένων θέσεων, η οποία μεταφράζεται σε 3,6 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα δεδομένα της Ελληνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεων.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζήτηση για την Ελλάδα αναμένεται να υπερβεί την ικανότητα παροχής της χώρας για τουριστικά καταλύματα φέτος. Ήδη το περασμένο καλοκαίρι σε πολλές δημοφιλείς περιοχές, δεν υπήρχαν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να φιλοξενήσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να επισκεφτούν την Ελλάδα.», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Μουζενίδης Travel, Yevgeny Kiselyov, στον ρωσικό τύπο.

Πηγή: Πρακτορείο Tourism

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση Ιωάννη Τσακιρίδη – Πάνου Καρδαρά

Επόμενο Άρθρο

Τεράστια η επιτυχία του 2ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος τσιπουρογευσιγνωσίας Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Τελευταία από Ελλάδα

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για ένταξη προγραμμάτων στην Παρέμβαση Π2-58.5 “Προώθηση οίνων σε Τρίτες Χώρες” στo πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και