/

<Χριστοπούλεια 2019>: «Εκείνα που δεν λέγονται, τραγουδιούνται και χορεύονται» (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Μιά μαγευτική χορωδιακή – χορευτική βραδιά, απόλαυσε και χθές το βράδυ το πολυπληθές κοινό, στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Καστοριάς (Αρχοντικό Πηχεών), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χριστοπούλεια 2019», που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος».

Οι υπέροχες μικτές χορωδίες, του Συλλόγου «Αθαν. Χριστόπουλος»: Έντεχνη «Καστοριανόν Άσμα» με μαέστρο τον Παύλο Φωτιάδη & «Παραδοσιακή» με μαέστρο την Μαρία Βλαχάβα, του Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού με μαέστρο τον Ντίνο Ταμβάκη και η Παραδοσιακή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμιδίου, Μαγνησίας, με μαέστρο τον Δημ. Τραγουδάρα (ακορντεόν ο Στεφ. Τραγουδάρας) και την συμμετοχή των παιδικών χορευτικών του «Αθαν. Χριστόπουλου» και του Κεραμιδίου Μαγνησίας, χάρισαν μιά μοναδική βραδιά, ξεσηκώνοντας το κοινό, το οποίο στο τέλος συμμετείχε, χορεύοντας Καστοριανό «τσιγκιρλάγκα».

Εξαιρετικά τα παιδικά χορευτικά που συμμετείχαν σ’ αυτό το χορωδιακό – χορευτικό δρώμενο, στέλνοντας το μήνυμα: «οι νέοι μπροστά για την διατήρηση της παράδοσης και οι παλιοί δίπλα τους για να τους μαθαίνουν».

Σημαντική βέβαια η συμβολή, του Νίκου Καρατζίδη στα πλήκτρα αλλά και της παραδοσιακής ορχήστρας του Συλλόγου «Αθαν. Χριστόπουλος».

Η εκδήλωση – την οποία παρουσίασε ο Κώστας Μακρόπουλος – ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου «Αθαν. Χριστόπουλος», Άννας Χατζηλεοντιάδου, η οποία καυτηρίασε την απουσία των τοπικών μας αρχών.

fonikastorias Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στη Δυτική Μακεδονία

Επόμενο Άρθρο

Πολλές επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στους διασυλλογικούς αγώνες της Κοζάνης (φωτο)

Τελευταία από Εκδηλώσεις