Εκδηλώσεις Τιμής για τον πρώτο πεσόντα Έλληνα Αξιωματικό του Έπους του ’40, Ευάγγελο Γιάνναρη

/

Με κάθε επισημότητα, παρουσία των τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλειάδα οι εκδηλώσεις Μνήμης και απόδοσης Τιμών για τον πρώτο πεσόντα Έλληνα Αξιωματικό του έπους του 1940, Ευάγγελο Γιάνναρη.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στην πλατεία Βασιλειάδας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο τιμής στην μνήμη του Υποσμηναγού που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ως παρατηρητής, με χειριστή τον αρχισμηνία Λεωνίδα Τσάντα, δέχτηκε πυρά από ιταλικά καταδιωκτικά, κατά τη διάρκεια μίας συγκλονιστικής αερομαχίας.

Η προτομή του και το μαχητικό αεροσκάφος που έχουν τοποθετηθεί σε αυτή την πλατεία της Βασιλειάδας, θα θυμίζουν σε όλους μας τη θυσία του Ευάγγελου Γιάνναρη συμβολίζοντας, ταυτόχρονα, αξίες όπως η ανδρεία, η πίστη και η ανιδιοτέλεια».

Το παρών για να τιμήσουν τη μνήμη του Ευάγγελου Γιάνναρη έδωσαν μέλη του Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας και Αθηνών, καθώς και ο γιος του Αρχισμηνία, Λεωνίδα Τσάντα, χειριστή του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Βασιλειάδα, Νικόλαος Τσάντας.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας, Σμηναγός ε.α., Βασίλειος Παπαδόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα γεγονότα της 30ης Οκτωβρίου 1940, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης των Αθηνών, Αντιπτέραρχος ε.α., Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησού απήγγειλαν ποιήματα, ενώ το Προσκλητήριο Πεσόντων έκανε ο Πρόεδρος της Βασιλειάδας, Γιώργος Μήτσιου.

Δήμος Καστοριάς

Προηγούμενο Άρθρο

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δ. Κοζατσάνη στην τελετή ορκωμοσίας για τη «Διαχείριση και Μεταφορά Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Υδρογόνου»

Επόμενο Άρθρο

Ήττα της Καστοριάς στην Κοζάνη με 2-0 | Αποτελέσματα και βαθμολογία 2ου Ομίλου Γ’ Εθνικής κατηγορίας

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Διημερίδα Καινοτομίας: : “Η Δυτική Μακεδονία της δημιουργίας και της καινοτομίας. Η καινοτομία στον θρησκευτικό τουρισμό, η Βυζαντινή Δυτική Μακεδονία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, οι