Εκδηλώσεις μνήμης στην Καστοριά για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (φωτογραφίες)

/

H 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως γνωστόν από την πολιτεία, ως ημέρα εθνικής μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Με αφορμή την επέτειο, πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά χθές και σήμερα, εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορα Χλόης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας στον Ι. Ναό Αγίου Νικάνορα Χλόης Καστοριάς και Εσπερινός.

Σήμερα Κυριακή, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγ. Νικάνορα, ιερουργούντος του Ποιμενάρχη μας κ. Καλλινίκου.

Ακολούθησε Ιερό Μνημόσυνο για όλα τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής και στη συνέχεια, έγινε Λιτανευση της Ιερής Εικόνας και της Τιμίας Κάρας της Αγίας Σοφίας, με τη συμμετοχή των αρχών, εκπροσώπων μικρασιατικών σωματείων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής μας.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στη πλατεία Μακεδονομάχων, με τέλεση επιμνημόσυνης δέσης στο Μνημείο Πεσόντων, κατάθεση στεφάνων και σχετική ομιλία, από την Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών «Η Κύζικος» Άργους Ορεστικού, Κλειώ Μουτιάδου.

fonikastorias.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ζ. Τζηκαλάγιας: Ομιλίες για ιατρικά θέματα πρόληψης για τους πολίτες (φωτο)

Επόμενο Άρθρο

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Λόγω του άστατου καιρού η αποψινή εκδήλωση «Ποντιακή κουζίνα μετά μουσικής» θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Φουαγιέ του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Γρεβενών

Εξαιτίας των άστατων καιρικών συνθηκών, η αποψινή εκδήλωση «Ποντιακή κουζίνα μετά μουσικής» της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας