ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΠΕ | «Παίζοντας μαθαίνω για το περιβάλλον»

/

Θεσμός έχει  γίνει τα τελευταία χρόνια η εκδήλωση «Παίζοντας μαθαίνω για το περιβάλλον», την οποία διοργανώνει  στον χώρο του, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση   η οποία  απευθύνεται  σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας  στους παππούδες και στους  γονείς τους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  5 Ιουνίου από τις  10 το πρωί έως τις  2 το μεσημέρι και περιελάμβανε βιωματικές δραστηριότητες  και παιχνίδια με θέματα: τη λίμνη, το νερό, το  δάσος, τα πουλιά, τη  βιοποικιλότητα, την φροντίδα και προστασία του περιβάλλοντος.

«Τη δράση   καταφέρνουμε να την υλοποιήσουμε με τη  βοήθεια των νηπιαγωγών του Νομού μας.

Έτσι λοιπόν,  στήνουμε κάθε  φορά μια σειρά από παιχνίδια και  δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας που για να ολοκληρωθούν, απαιτούν και τη  βοήθεια του μεγαλύτερου συγγενή που έχουν τα παιδιά.

Καταφέρνουμε να ευαισθητοποιήσουμε τις  δυο αυτές ακραίες ηλικίες που κάποιες φορές είναι αντί για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι γονείς». Δήλωσε ο υπεύθυνος του ΚΠΕ Καστοριάς Θόδωρος Μαρδίρης.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση,  έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

5 Ιουνίου. Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία συμβολική ημέρα! Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου

Επόμενο Άρθρο

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ | Συναυλία των Μαθητών για την λήξη της σχολικής χρονιάς !