Εκδήλωση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (φωτο)

//

Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί! Αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα το απόγευμα το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο Καστοριάς σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο μεγάλο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα αναπηρίας και η  κατανόηση των δυνατοτήτων των ατόμων με αναπηρία.

Ομιλητές είναι ο  διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Καστοριάς Αναστάσιος Τζιλίνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΝΕΕΓΥΛ Καστοριάς Ιωάννης Πάτρας και η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Τριανταφυλλίδου.

Όπως επισημάνθηκε, η ημέρα των ατόμων με αναπηρία δεν είναι μόνο η 3η Δεκεμβρίου, αλλά κάθε ημέρα του χρόνου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μέριμνας, Καθημερινότητας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Στέλιος Φουλιράς και η προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Πελαγία Γαλανού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα προβληθεί η ταινία ζωή σαν κινούμενο σχέδιο “Life, Animated” (2016), από τον βραβευμένο με Όσκαρ Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς. Πρόκειται για ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ, μία βιογραφική ταινία για τον Αυτισμό η οποία απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ του Σάντανς.

fonikastorias.gr  Σ.Ι. – Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Εμβόλιο – Οριστικό: Τρίτη δόση για όλους στους 3 μήνες

Επόμενο Άρθρο

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η κυβέρνηση της ΝΔ βλάπτει σοβαρά την υγεία

Τελευταία από Εκδηλώσεις