Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου (φωτογραφίες)

/

«Οι σκοτεινές διαδρομές της μοίρας», είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου που έγραψε ο συντοπίτης μας πρώην δικαστικός και συγγραφέας Άγγελος Λιάπης.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε σήμερα στο αμφιθέατρο του Παραρτήματος Τ.Ε.Ι Καστοριάς.

Πρόκειται για το ένατο κατά σειρά βιβλίο του Άγγελου Λιάπη η πλοκή του οποίου όπως ο ίδιος ανέφερε εκτυλίσσεται στην Ασία, την Αφρική, τις Ινδίες, τις Η.Π.Α και την Ελλάδα.

«Ήρωας της ιστορίας είναι κάποιος Έλληνας χριστιανός ορθόδοξος ο οποίος   δίνει τα πάντα για τους αδυνάτους, τους κατατρεγμένους, τους φτωχούς.

Αυτός, σπουδάζει στην Αμερική, γίνεται ένας μεγάλος γιατρός, αφήνει τη χλιδή και τον πλούτο της οικογένειάς του και πηγαίνει σε όλες τις παραγκουπόλεις της Αφρικής και της Ασίας μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο και δίνει ότι μπορεί να δώσει ένας γιατρός σε όλους αυτούς τους φτωχούς και αδυνάτους τους οποίους τους περιθάλπει δωρεάν.

Αλλά η αμοιβή όλων αυτών των ανθρώπων, δεν είναι η χαρά και η ευτυχία. Είναι η απόλυτη δυστυχία.

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται εδώ και ρωτάμε. Όλα αυτά τα οποία συνέβησαν στους ήρωες τα οποία ήταν   ένα σύγχρονο δράμα, μία σύγχρονη τραγωδία. Ήταν προδιαγεγραμμένα ή ήταν θέμα συγκυριών, συμπτώσεων ή κάποιων προβλέψεων ή και απροόπτων γεγονότων.

Σε αυτό το ερώτημα δεν δίνω μία θετική ή αρνητική απάντηση. Το αφήνω στην κρίση του καθενός που θα το διαβάσει», σημείωσε.

Για το βιβλίο μίλησαν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ιωαννίδης, απηύθυναν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο αντιπρόεδρος του Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας Ευάγγελος Σίσκος και ο εκδότης Χαράλαμπος Μπαρμπουνάκης.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η δικηγόρος Αγνή Κανδύλη – Μυκωνιάτη και η καθηγήτρια Μαρία Μουστάκα.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η έντεχνη μεικτή χορωδία του Π.Σ Καστοριάς «Αθανάσιος Χριστόπουλος», υπό την δ/νση του μαέστρου Παύλου Φωτιάδη.

Ε.Ψ. – Σ.Ι.

Προηγούμενο Άρθρο

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Ένωσης Αστ/κών Υπαλλήλων Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Βιώματα συμπολιτών από τα χρόνια του 1940 – 1945 (Επιμέλεια: Μαρούλα Βέργου-Γκαμπέση)

Τελευταία από Εκδηλώσεις

15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021, την 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 38 πόλεις