/

Εκδήλωση ομιλίας του Συλλόγου Καστοριανών της Αθήνας «Ο Άγιος Μηνάς» (φωτογραφίες)

Ο Σύλλογος μας στο πλαίσιο των δράσεων του για την προώθηση του πολιτισμού της ιδιαίτερης πατρίδας μας, διοργάνωσε ομιλία στις 21 Φεβρουαρίου 2020 στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, με ομιλήτρια την Αντιπρόεδρο μας, κα Αθηνά Γκουτζινοπούλου Φιλόλογο – Διευθύντρια 26ου ΓΕΛ Αθηνών Μαρασλείου, με θέμα:

Βυζαντινές εκκλησίες της Καστοριάς:

Μεγάλα αριστουργήματα αρχιτεκτονικής και τοιχογραφίας

 Με την παρουσία τους μας τίμησαν, ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο πολιτευτής Βασίλης Τσιφλικιώτης, ο γλύπτης και συμπατριώτης μας από την Μεσοποταμία Βασίλης Δωρόπουλος έργα του οποίου κοσμούν δημόσιους χώρους της Αθήνας και της Καστοριάς, καθώς επίσης και οι Γκέκας Αχιλλέας και Γκέκας Γεώργιος, εγγονοί του Γυμνασιάρχου – Θεολόγου Κωνσταντίνου Πηχιών και δισεγγονοί του Αναστασίου Πηχιών, η κ. Δέσποινα Ζώτου – Παπαδημητρίου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Φατούρος Άρης, Φυσικός-Πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της Βουλής, η κ. Κατσαγάνη Γεωργία, τέως Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων και ο κ. Γιαννακόπουλος Δημήτριος, τέως Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και Πάρεδρος του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης μας έστειλε χαιρετισμό, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και η διευθύντρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στην Θεσσαλονίκη και πρώην Βουλευτής Μαρία Αντωνίου.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΖΙΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημέρωση μελών Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς

Επόμενο Άρθρο

Θεσσαλονίκη: Προσωπικό, συρμπατοπλέγματα και υλικά μεταφέρονται μέσω της Εγνατίας Οδού

Τελευταία από Εκδηλώσεις