Εκδήλωση απονομής βραβείων σε μαθητές από τον Ι. Ναό Αγ. Νικάνορα Καστοριάς (φωτογραφίες)

κατηγορία : Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά ήταν φέτος η συμμετοχή στον διαγωνισμό συγγραφής έκθεσης που πραγματοποίησε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορα.

Συμμετείχαν 267 της Ε΄ και ΣΤ’ τάξεων Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε Καστοριάς.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν: «Ύστερα από λίγες μέρες από την έναρξη του σχολείου σου, ο δάσκαλός σου που τον έχεις ήδη δυο χρόνια, αναφέρει σε όλη την τάξη πως για κάποιον οικογενειακό λόγο, θ’ αναγκαστεί να φύγει από το σχολείο και να πάει σε κάποιο άλλο. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις; Τι μνήμες σου έρχονται στο μυαλό και πώς αισθάνεσαι για τα νέα που άκουσες»;

Η απονομή των βραβείων και των επαίνων στους μαθητές και στις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, έγινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ι.Ν Αγίου Νικάνορα.

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας Ειρήνη- Χριστίνα Αργυρίου, το δεύτερο στον μαθητή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς Συμεών Νάσιο και το τρίτο στη μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Δισπηλιού Βασιλική Παπά.

Στους τρεις μαθητές των οποίων οι εκθέσεις διακρίθηκαν δόθηκαν χρηματικά ποσά, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Την εκδήλωση συντόνισε ο προϊστάμενος του Ι.Ν Αγίου Νικάνορα πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Συτιλίδης ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο αντιδήμαρχος Αγροτικών Θεμάτων – Πολιτικής Προστασίας Αντώνης Στούμπας και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς Νικόλαος Μπουτσιάδης. Επιστολή απέστειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία δεν μπόρεσε να παραστεί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η μαθήτρια Ειρήνη – Χριστίνα Αργυρίου η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο, διάβασε την έκθεσή της.

Ε.Ψ.