/

Εγκαινιάστηκε στο Αρχοντικό Τσιατσιαπά η έκθεση «Τρεις γυναίκες καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

 

«Τρεις  γυναίκες καλλιτέχνες», είναι ο τίτλος της έκθεσης την οποία   διοργανώνει ο Σύλλογος  Γεωργίας και  Χειροτεχνίας Καστοριάς    «Οικοτρόπιο», στο αρχοντικό Τσιατσιαπά.

Συμμετέχουν η εικαστικός Κατερίνα Ξανθά, η γλύπτρια Carla Blanco Aguire και η κεραμίστρια Παναγιώτα Χατζοπούλου, οι οποίες δημιουργούν καλλιτεχνικά  στην Καστοριά.

Τα εγκαίνια της καλλιτεχνικής έκθεσης η οποία πραγματοποιείται  με τη  στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, έγιναν την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου «Οικοτρόπιο» Τόνια  Λισίτση η οποία αναφέρθηκε  κυρίως στον σκοπό του  Συλλόγου λέγοντας: «Το Οικοτρόπιο έχει  ως  σκοπό να προωθήσει στον κόσμο της Καστοριάς την οικολογική  γεωργία και  χειροτεχνία, να ευαισθητοποιήσει   την κοινωνία  σε περιβαλλοντικά  ζητήματα, να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συμμετοχή, τον συνεργατισμό και  τέλος,  να  ενδυναμώσει πολιτιστικά και πολιτισμικά την περιοχή.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕΛ Καστοριάς Πέτρος Μάνου.

«Το αποψινό καλλιτεχνικό  γεγονός δείχνει ότι στην Καστοριά δεν καταναλώνονται απλώς πολιτιστικά προϊόντα  αλλά παράγεται πρωτογενής πολιτισμός. Η παρουσία σας εδώ, φανερώνει ότι αυτή η καλλιτεχνική δημιουργία συναντά ανταπόκριση.

Πέραν τούτου, η έκθεση που εγκαινιάζουμε δεν έχει απλώς άρωμα γυναίκας αλλά είναι αποκλειστικά  γυναικεία υπόθεση και αποδεικνύει ότι η τέχνη δεν έχει άβατα ούτε κάστρα που πρέπει να παρθούν, ή πολύ περισσότερο που είναι άπαρτα.

Οι τρεις καλλιτέχνιδες που παρουσιάζουν απόψε τα έργα τους, επιδίδονται σε διαφορετικό τομέα καλλιτεχνικής  δημιουργίας. Τις ενώνει όμως η κοινή αγάπη τους για την τέχνη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης χαιρετισμούς οι καλλιτέχνιδες οι οποίες λαμβάνουν μέρος στην έκθεση, η προϊσταμένη  της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα, καθώς και εκπρόσωπος του γραφείου της  υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπίας Τελιγιορίδου, εκ μέρους της υφυπουργού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά  εκτός Τρίτης, κατά τις ώρες: 9:00 – 15:00.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Απαγόρευση Αλιείας στη Λίμνη της Καστοριάς, στα Λιμνοφράγματα και στον Αλιάκμονα ποταμό

Επόμενο Άρθρο

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών πλήθος κλοπών

Τελευταία από Εκδηλώσεις