Εγκαινιάστηκε και άνοιξε τις πύλες της η 43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς (πλούσιο φωτορεπορτάζ+video)

κατηγορία : Γούνα/Εκδηλώσεις/Τοπικά Νέα από

Εγκαινιάστηκε και άνοιξε σήμερα το μεσημέρι τις πύλες της στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, η 43η Διεθνής Εκθεση Γούνας Καστοριάς.

Τα εγκαίνια της Εκθεσης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργ. Πιτσιόρλας, παρουσία, του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ που τέλεσε τον Αγιασμό, πολιτικοστρατιωτικών αρχών, φορέων, εκπροσώπων κομμάτων, πολιτευτών και βέβαια των εκθετών.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Γιάννης Κορεντσίδης, τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Σε κόντρα όλων των δυσμενών συγκυριών όλοι μαζί με πείσμα και αισιοδοξία, καταβάλλουμε κι αυτή τη χρονιά προσπάθεια για την πραγματοποίηση μιάς ακόμη πετυχημένης έκθεσης.

Η 43η ΔΕΓΚαστοριάς, θέλουμε να αποτελέσει βάσιμο σημείο ενδιαφέροντος σε παγκόσμιο επίπεδο και να συμβάλει αποτελεσματικά στην καταγραφή παραγγελιών και πωλήσεων, δίνοντας πρωταρχικά μιά οικονομική ανάσα στους γουνοποιούς αλλά και την ελπίδα για μιά αποδοτικότερη χρονιά με το βλέμμα πάντοτε στην έξοδο του κλάδου από τη κρίση». Ο κ. Κορεντσίδης, έθεσε και μιά σειρά αιτημάτων στον Υφυπουργό, όπως ενίσχυση ρευστότητας των γουνοποιητικών επιχειρήσεων, δημιουργία δίκαιου φορολογικού συστήματος και συνθήκες υγιούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Από την μεριά του ο Υφυπουργός Στεργ. Πιτσιόρλας, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Πρέπει να πουλάμε καλύτερα προϊόντα κι εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση, η γούνα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι από τα λίγα παραδείγματα εξωστρέφειας που έχει να επιδείξει η Ελληνική οικονομία, τα προηγούμενα χρόνια. Βεβαίως έχει τα προβλήματά της λόγω των εξελίξεων στην διεθνή αγορά. Το Ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα δεν βοηθούσε κι ακόμα δεν βοηθάει όσο πρέπει. Πρέπει λοιπόν να αναδιοργανώσουμε όλη την παραγωγική δραστηριότητα και όλη την κρατική βοήθεια ούτως ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας: υψηλής ποιότητας, ανταγωνιστικά και εμπορεύσιμα  διεθνώς, προϊόντα. Εσείς έχετε εμπειρία πιά και μπορείτε να είστε πολύτιμοι συνεργάτες και βοηθοί, σ’ αυτή την κατεύθυνση. Δεν αρκεί μόνο να ζητάμε από το κράτος. Να ζητάμε επιδότηση, να ζητάμε βοήθεια. Από το κράτος πρέπει να ζητάμε πολλά αλλά διαφορετικά πράγματα. Από πουθενά δεν βρέχει λεφτά και το Ελληνικό κράτος είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι μαζί προκειμένου να αλλάξουμε τη μοίρα μας και να πετύχουμε τον στόχο μας».

Χαιρετισμό απηύθυναν, οι Βουλευτές του Νομού μας Ολυμπία Τελιγιορίδου & Μαρία Αντωνίου ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θεοδ. Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Αν. Αγγελής και ο Πρόεδρος της HELEXPO ΔΕΘ Α. Τζήκας.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, οι επίσημοι επισκέφθηκαν τα θαυμάσια περίπτερα των εκθετών, ενώ στις 8.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «ΛΙΜΝΑΙΟΝ», θα πραγματοποιηθεί το φαντασμαγορικό GALA.

Μετά το πέρας της περιήγησης στα περίπτερα των εκθετών, ο κ. Στέργ. Πιτσιόρλας δήλωσε: «Εντυπωσιακή η Έκθεση που περιηγήθηκα. Οι γουνοποιοί της Καστοριάς έχουν όλη τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας. Προϊόντα ανταγωνιστικά. Αυτή η παράδοση που υπάρχει εδώ, δεν υπάρχει αλλού. Θεωρώ λοιπόν ότι οι προοπτικές του κλάδου είναι μεγάλες υπό την προϋπόθεση ότι θα σχεδιάσουμε πολύ σοβαρά πιά τα βήματα πρός την εξωστρέφεια και τα βήματα πρός την ενσωμάτωση υψηλής γνώσης και τεχνολογίας και της παράδοσης που υπάρχει στο ανθρώπινο δυναμικό.

Νομίζω ότι στην εξέλιξη της γούνας βλέπει κανείς τις προκλήσεις όλης της Ελληνικής οικονομίας. Εύχομαι να πάει πολύ καλά η Έκθεση και σας υπόσχομαι ότι η Κυβέρνηση θα είναι δίπλα σας σε όλα τα βήματα που είναι αναγκαία για να πάει μπροστά ο κλάδος».

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας», Γιάννης Κορεντσίδης, δήλωσε: «Εμάς μας τιμά ιδιαίτερα η παρουσία του Υπουργού στα εγκαίνια της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς. Θέσαμε τα αιτήματά μας στον Υπουργό, ο οποίος είναι γνώστης της αγοράς κι είναι από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη της Κυβέρνησης και το έχει αποδείξει και βέβαια θα επαναλάβω για μιά ακόμη φορά ότι εκτιμώ πώς η γούνας βρήκε ένα άξιο συμπαραστάτη κάτι βέβαια που αποδεικνύει ο ίδιος με την παρουσία του αλλά και με την επίλυση συγκεκριμένων ζητημάτων που είχαμε θέσει μέχρι σήμερα».

Στέργιος Ιατρού – Δημήτρης Ιατρού – Ελένη Ψωμαδάκη

Ακολουθεί video με τις δηλώσεις του Προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Γιάννη Κορεντσίδη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης

Στέργιου Πιτσιόρλα.