Εγκαινιάστηκε η πλήρως ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς (φωτογραφίες)

/

Εγκαινιάστηκε  το μεσημέρι,  η πλήρως  ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς, ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε  χάρη στην ευγενική  δωρεά των αδελφών  Ευαγγέλου και Αργυρίου Μήλιου και της μητέρας τους Μαρίας.

Η Παιδιατρική Κλινική με το ξεκίνημα της  πανδημίας, ήταν η πρώτη που λόγω χωροταξικών δυνατοτήτων, δεσμεύθηκε  για την λειτουργία κλινικής Covid-19. Για τριάμισι  χρόνια, φιλοξενούσε περιστατικά  COVID-19.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν ο υφυπουργός  Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διοικητής της  3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νικόλαος Αρκαδόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς Γρηγόριος Χάτσιος, η  διευθύντρια  Ελένη Τσιβίκη και το προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής, οι δωρητές Ευάγγελος και Αργύριος Μήλιος  και   εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Τον καθιερωμένο αγιασμό, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Καλλίνικος  συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο.

Ο Σεβασμιότατος, συνεχάρη τους δωρητές για την χειρονομία τους  καθώς και το  προσωπικό του Νοσοκομείου για το  έργο που επιτελεί. Παράλληλα, πρόσφερε για την Παιδιατρική Κλινική,  μια εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης και στους ευεργέτες εικόνα του Αγ, Καλλινίκου.

«Είναι πολύ σημαντική η σημερινή μέρα καθώς εγκαινιάζουμε την Παιδιατρική Κλινική μετά από  μεγάλη δωρεά αξίας  200.000  ευρώ  των αδελφών  Ευαγγέλου και  Αργυρίου Μήλιου και της μητέρας τους  Μαρίας, στην μνήμη του πατέρα  και συζύγου, Αθανασίου Μήλιου.

Τους ευχαριστούμε βαθύτατα, τους ευγνωμονούμε, καθώς η Παιδιατρική Κλινική είναι αυτή που υποδέχεται τις πιο ευαίσθητες ηλικίες», τόνισε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς  Γρηγόριος  Χάτσιος.

Ο υφυπουργός  Υγείας  Μάριος Θεμιστοκλέους που πήρε αμέσως  μετά  τον λόγο, ευχαρίστησε τους   αδελφούς Μήλιου για την  δωρεά τους.

«Οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας για την σημαντική δωρεά που κάνατε στο Νοσοκομείο. Ένα Νοσοκομείο που ταλαιπωρήθηκε από την πρώτη φάση του κορονοϊού και μια Παιδιατρική Κλινική που  ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα στον  Covid-19  και σχεδόν έκλεισε. Και χρειάστηκε  ανακαίνιση για να μπορέσει να παραδοθεί  ο χώρος  και αυτό έγινε χάρη στην οικογένεια Μήλιου έτσι  ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν  τα παιδιά της Καστοριάς και τα παιδιά των υπολοίπων Νομών της Δυτικής Μακεδονίας, για να βρουν την υγεία τους και  την αγάπη την οποία χρειάζονται σε δύσκολες στιγμές.

Η δική μας προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται είναι να κάνουμε το ΕΣΥ και τα   Νοσοκομεία πιο ελκυστικά, έτσι ώστε και οι  νέοι  γιατροί να θέλουν να μείνουν στην επαρχία, να στηρίξουν τα  Νοσοκομεία αυτά για να στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες», επισήμανε.

Στην συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού  Πανεπιστημίου Αθηνών  Νικόλαος Αρκαδόπουλος,  η  διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής Ελένη Τσιβίκη, ο  αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος και ο δήμαρχος Καστοριάς  Γιάννης Κορεντσίδης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το κόψιμο της κορδέλας και την καθιερωμένη περιήγηση, στους  χώρους της κλινικής.

Σημειώνεται, ότι λόγω της νοσηλείας παιδιών, δεν επετράπη σε όλους τους παρευρισκόμενους, όπως και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, η περιήγηση και η λήψη φωτογραφιών από τον ανακαινισμένο χώρο.

fonikastorias.gr Σ.Ι-Ε.Ψ.

 

Προηγούμενο Άρθρο

3ο βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στον 10ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Μακεδονίας!

Επόμενο Άρθρο

Ο Προοδευτικός Συλ. Κυριών Καστοριάς γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (φωτογραφίες)

Τελευταία από Τοπικά Νέα