Εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση: «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης»

/

Εγκαινιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο Άργους Ορεστικού η περιοδική έκθεση με θέμα: «Φυτά και Πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης» την οποία συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς και ο Μορφωτικός Σύλλογος «Ορεστίς» Άργους Ορεστικού.

Περιλαμβάνει 25 ταμπλό – εθνικές συμμετοχές 11 ευρωπαϊκών χωρών για την παραγωγή των οποίων συνεργάστηκε ένα δίκτυο επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Αρχαιοβοτανολογίας του Πανεπιστημίου της Μοντένα (Ιταλία), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού προγράμματος “PaCE – Plantsand Culture: seeds of the cultural heritage of Europe” (2007-2013) με στόχο την ανάδειξη της σημασίας των φυτών στη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Οι παρουσιάσεις καλύπτουν τη βοτανολογία, την αρχαιολογία, τη χρήση των φυτών δια μέσου της ιστορίας και τις ευρωπαϊκές παραδόσεις. Η έκθεση βασίζεται στην έννοια της Ευρώπης, όπως αυτή παρουσιάζεται μέσω των φυτών, με την ελπίδα ότι « οι ρίζες του παρελθόντος μας θα γίνουν οι σπόροι του μέλλοντός μας».

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η αρχαιολόγος – αρχαιοβοτανολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης Δήμητρα Κοτσαχρήστου.

Η έκθεση αποτελεί δάνειο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού έως το τέλος του 2016. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 9:00 έως τις 15:00.

Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2017

Επόμενο Άρθρο

Συγκρότηση Επιτροπής για την πορεία του ΕΣΠΑ στη Δυτ. Μακεδονία

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής: «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου Στην