Δώρο Χριστουγέννων: Ως την Τετάρτη η πληρωμή του

Το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο σημειώνει παράλληλα ότι τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι η χρονική περίοδος για τον υπολογισμό του Δώρου Χριστουγέννων αφορά το διάστημα από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους. Οι μισθωτοί δε, των οποίων η εργασιακή σχέση δεν διήρκησε για ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου, ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Πηγή: newsit.gr |  Δώρο Χριστουγέννων: Ως την Τετάρτη η πληρωμή του | Ελλάδα – Ειδήσεις NewsIt.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Δ.Δ.Ε. Καστοριάς: Παραλαβή Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Επόμενο Άρθρο

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των ακαδημιών του Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (φωτογραφίες)

Τελευταία από Οικονομία