Δωροέκθεση στο Βιβλιοπωλείο της Ι.Μ.Καστοριάς

Στο Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, μαζί με τα εκλεκτά ψυχωφελή βιβλία και τα εκκλησιαστικά είδη, υπάρχει και Δωροέκθεση με εποχιακά χειροποίητα διακοσμητικά και κυρίως Πασχαλινές Λαμπάδες.
Η λαμπάδα δεν είναι ένα ακόμη καταναλωτικό προϊόν, πολύ περισσότερο δεν είναι μέσον εντυπωσιασμού και επίδειξης.
Κάθε νονός και κάθε νονά, σύμφωνα με την ελληνική Παράδοση, οφείλει να δωρίσει την Πασχαλινή Λαμπάδα στο παιδί που αναδέχθηκε στο Όνομα του Χριστού. Ταυτόχρονα, έχει και το ιερό χρέος να το ενημερώσει για το ουσιαστικό της νόημα.
Η λαμπάδα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της Αναστάσεως του Κυρίου. Με αυτήν παραλαμβάνουμε το Άγιο Φως από τον Ιερέα στον Ναό και στη συνέχεια φωτίζουμε όλο το σπίτι μας, όταν “πάντα πεπλήρωται φωτός”.
Η διατήρηση του εθίμου φανερώνει ευλάβεια στην Εκκλησία και σεβασμό στις παραδόσεις του Γένους.
Σας καλούμε, λοιπόν, στο Βιβλιοπωλείο μας, για τις Πασχαλινές σας λαμπάδες, οι οποίες είναι χειροποίητες και φιλοτεχνημένες στην Καστοριά με αγάπη από την κ. Θεσσαλία Τεριακή.
Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς
Προηγούμενο Άρθρο

Ι. Μητρόπολη Καστοριάς: Προεόρτια συναυλία Βυζαντινής Μουσικής με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας της Πατριαρχικής Παραδόσεως | Σάββατο 8 Απριλίου 2023, ώρα 7:30μ.μ. στον Μεταβυζαντινό Ι.Ν.Ταξιαρχών Απόζαρι

Επόμενο Άρθρο

Δράση του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Τελευταία από Τοπικά Νέα