Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης από τον Δήμο Καστοριάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

/

Μετρήσεις  σακχάρου και αρτηριακής πίεσης  στους πολίτες, πραγματοποίησαν  σήμερα  το Τμήμα Προστασίας  και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και το Κοινωνικό Ιατρείο του  Δήμου Καστοριάς.

Η δράση  έγινε στον αύλειο  χώρο του ΚΑΠΗ Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που  γιορτάστηκε στις  7 Απριλίου, με κεντρικό θέμα  «Η υγεία μου, το δικαίωμά μου».

« Θα πρέπει όλοι μας, δίκαια και ισάξια, να έχουμε πρόσβαση στις  καλές και ποιοτικές   υπηρεσίες  υγείας .

Γι’ αυτό, θα πρέπει το κράτος  να αναπτύξει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να  ενισχύσει τις  δημόσιες δομές, έτσι  ώστε να μπορέσει να υπάρξει καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας  ισάξια προς όλους τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο Δήμος Καστοριάς διενεργεί  στους πολίτες  δωρεάν μετρήσεις  σακχάρου και  αρτηριακής πίεσης  και τους ενημερώνει για θέματα υγείας, με την βοήθεια του  γιατρού του Κοινωνικού Ιατρείου κ. Τοκατλίδη  και νοσηλευτικού προσωπικού του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας και  « Βοήθεια στο  Σπίτι» . Η δράση  διοργανώνεται από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του  Δήμου Καστοριάς», δήλωσε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού του  Δήμου Καστοριάς  Βικτωρία Καρκαρέτσου.

«  Σκοπός της   δράσης είναι  να δείξουμε στους πολίτες ότι με δύο απλές κινήσεις όπως είναι η μέτρηση σακχάρου και αρτηριακής πίεσης, μπορούμε να προλάβουμε κάποιες ασθένειες», ανέφερε  ο γιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου – παθολόγος  Τριαντάφυλλος  Τοκατλίδης.

fonikastorias.gr –  Ε.Ψ.

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση Υποβολής Αιτήσεων για το Καθεστώς Αδειοδότησης νέων Φυτεύσεων Αμπελώνων με Οινοποιήσιμες Ποικιλίες

Επόμενο Άρθρο

“Mountain Lunatics” – Ελάτε να γνωρίσουμε παρέα τις ομορφιές της Καστοριάς!

Τελευταία από Τοπικά Νέα