Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος υδροδότησης του οικισμού Δισπηλιού

κατηγορία : Τοπικά Νέα από

Ολοκληρώθηκε πρίν απο λίγο η σύσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς, την οποία προκάλεσε ο Δήμαρχος Αν. Αγγελής, για το θέμα του προβλήματος υδροδότησης στον οικισμό του Δισπηλιού.

Στη σύσκεψη, στην οποία παραβρέθηκαν η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ κα Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Καστοριάς κ.κ. Σωτ. Αδαμόπουλος και Αν. Αγγελής, ο Πρόεδρος και ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΚ, κ.κ. Μπαμπάκος και Διαμαντόπουλος, καθώς και συναρμόδιοι φορείς, αναλύθηκε το όλο θέμα που προέκυψε στην υδροδότηση του οικισμού Δισπηλιού από την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ήδη, άμεσα ο υπ. εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, αποφάσισε την επιχορήγηση 170.000 ευρώ για την έναρξη των εργασιών, ώστε σύντομα από την δεξαμενή του ΒΙ.ΠΑ, να υδροδοτηθεί το Δισπηλιό, ενώ από την μεριά του ο κ. Καρυπίδης, τόνισε την ανάγκη πραγματοποίησης μελέτης υδροδότησης, για ολόκληρη την πόλη και τις γύρω περιοχές της, με αναφορά και στο νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς που έχει δρομολογηθεί.

Όσον αφορά δε το θέμα που προέκυψε με την υδροδότηση του οικισμού του Δισπηλιού, είπε, ότι θα πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα σοβαρότητα και ότι θα διερευνηθούν οι αιτίες του προβλήματος και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει οι ευθύνες.