Δράσεις Φεβρουαρίου 2017 της «Κωνσταντινίδειου» Δημ. Βιβλιοθήκης Κορησού

/

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Αλήθεια, πόσα ζώα μπορούν να χωρέσουν μέσα σε ένα χαμένο γάντι; Ένα μικρό ποντικάκι, ένα μικρό βατραχάκι σίγουρα, αλλά τι γίνεται με μια μεγαλόσωμη αρκούδα; Όταν υπάρχει καλή θέληση «ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ» με έναν τρόπο μαγικό – σαν από θαύμα…

Διαβάζουμε το παραδοσιακό Ουκρανικό παραμύθι «Το γάντι», ένα μαγικό παραμύθι που με απλό τρόπο καταφέρνει να δείξει, πως είναι στο χέρι των ηρώων της πραγματικότητας, η ανεκτικότητα και η αποδοχή του άλλου, του διαφορετικού όταν το μόνο που σου ζητούν είναι προστασία, αγάπη, κατανόηση.

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα φτιάχνουμε τις πιο ζεστές καρδιές με μάλλινες κλωστές και ράβουμε το δικό μας μαγικό γάντι!

Και για να ζεστάνουμε τις κοιλίτσες…μας φτιάχνουμε και πίνουμε ζεστή σοκολάτα για να έχουμε ένα ζεστό και γλυκό χειμώνα!

Με την Βρεφονηπιοκόμο Εύα Καμπούρη και όλους τους μικρούς αναγνώστες της Βιβλιοθήκης μας, στις 4 :00 μ.μ. στο αναγνωστήριο μας.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου & Δημοτικού !!!

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Σε κάθε αποκριάτικο χορό, σίγουρα θα πρωταγωνιστώ. Με χρωματιστές κορδέλες στολισμένο έναν στύλο κεντρικό και χορευτές τριγύρω ένα σωρό, νιώθω στ’ αλήθεια βασιλιάς, της τρελής Αποκριάς… ποιός χορός είναι αυτός,
Ποιά τα Αποκριάτικα έθιμα, τα αινίγματα και τα τραγούδια; Απαντάμε στις ερωτήσεις αυτές και στήνουμε χορό με κορδέλες ένα σωρό!!!

Μάσκα έχουμε όλοι; Σας έχω λύση και γι΄αυτό… την φαντασία σας μόνο πάρτε και στην βιβλιοθήκη ελάτε…στις 4 ακριβώς!!!

Με την Βιβλιοθηκονόμο Πανδώρα Τζαχαλή και όλους τους μικρούς μας φίλους

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Οι ξέφρενοι εορτασμοί του Τριωδίου με τις ευφάνταστες μεταμφιέσεις, τα ατέλειωτα πάρτι, τις καρναβαλικές παρελάσεις, τις μουσικές με τους πιπεράτους στίχους και τους χορούς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και το τέλος της Αποκριάς. Ποιά είναι τα έθιμα της Καθαρά Δευτέρας, τι ονομάζουμε Κούλουμα αλλά και ποια είναι η περιβόητη Κυρά-Σαρακοστή; Αυτά και άλλα πολλά θα μάθουμε από την εκπαιδευτικό Θεοδότα Ντένα και με την πολύτιμη βοήθεια της, θα κατασκευάσουμε από ειδικό ζυμαράκι το μοναδικό ημερολόγιο της Κυρά Σαρακοστής.

Στις 4 :00 μ.μ. στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης μας.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου & Δημοτικού !!!

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Καλώς το καρναβάλι με τους τρελούς χορούς
που ντύνει μασκαράδες μεγάλους και μικρούς.

Καλώς το που σκορπάει κορδέλες κομφετί.
Είναι για τα παιδάκια η πιο τρελή γιορτή.
“Χορέψτε τραγουδήστε” μας λέει η γιαγιά,
“αχ! πόσο θα ‘θελα κι εγώ να μπόραγα παιδιά”.

ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ: Φοράμε την πιο όμορφη αποκριάτικη στολή μας, παίρνουμε αγκαλιά την καλύτερη μας διάθεση και πάμε στην βιβλιοθήκη για ένα ξέφρενο πάρτι σε αποκριάτικους ρυθμούς!!!

Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στις 4 :00 μ.μ. στην βιβλιοθήκη μας.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Παιδικού, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου!!!

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

Μυλωνάς Θεόδωρος

Προηγούμενο Άρθρο

Την έκδοση Ψηφίσματος κατά της τοποθέτησης διοδίων στον Αλιάκμονα ζήτησε από το Π.Σ. Δυτ. Μακεδονίας ο Αν. Αγγελής

Επόμενο Άρθρο

Δήμος Αργους Ορεστικού: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Τελευταία από Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής: «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024-Φεστιβάλ Αυλής «Γυναίκες γράφουν…»: Αφιέρωμα στη Γυναικεία Λογοτεχνία, Χρυσούλα Πατρώνου-Παπατέρπου & Ανδρομάχη Κάρτζου Στην